Expressen: Ahti Oksanen, Lauri Pajuniemi ja Janne Kuokkanen siirtyvät Lausanneen ensi kaudeksi

Muut Sarjat, SHL / Uutinen
Ahti Oksanen on matkalla Sveitsiin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
SHL:ssä pelaavat suomalaiset Ahti Oksanen ja Lauri Pajuniemi ovat siirtymässä ensi kaudeksi Sveitsiin, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

SHL:ssä IK Oskarshamnin riveissä pelaava Ahti Oksanen, sekä Malmö Redhawksia edustava Lauri Pajuniemi ovat siirtymässä ensi kaudeksi Sveitsin Lausanneen, kertoo ruotsalaislehti Expressen. 

Expressen kertoi jo aiemmin, että myös Janne Kuokkanen on siirtymässä Sveitsiin, mutta nyt se vahvistaa hänen siirtyvän niin ikään Lausanneen. 

Kolmikko on nähty myös Leijonat-paidassa kuluvan kauden Euro Hockey Tourilla. Oksanen ja Kuokkanen pelasivat marraskuun Karjala-turnauksessa, ja Pajuniemi joulukuussa Sveitsin turnauksessa.

Oksanen pelaa toista kauttaan Oskarshamnissa, ja hän on merkkauttanut kauden aikana 33 otteluun tehot 10+13. Expressen kertoo, että muun muassa Luleå HF olisi tehnyt sopimustarjouksen Oksaselle ensi kaudelle, mutta hyökkääjä valitsi Lausannen. 30-vuotias edusti myös viime kevään MM-kotikisoissa.

TPS-paidassa kaudella 2019–20 läpimurtonsa tehnyt Pajuniemi siirtyi kuluvaksi kaudeksi AHL-jäiltä Malmöhön. Hän on pelannut SHL:ssä kauden aikana 30 ottelua tehoin 9+11. 24-vuotias on ollut sivussa Malmön viimeisestä kolmesta ottelusta pelikiellon vuoksi.

Kuokkanen siirtyi niin ikään kuluvaksi kaudeksi Malmön riveihin, juurikin Sveitsistä. Hän johtaa SHL:n suomalaisten sisäistä pistepörssiä 31 (11+20) pisteellään. Loukkaantumisen vuoksi Malmön vahvuudesta sivussa oleva Kuokkanen on merkkauttanut viimeiseen kymmeneen otteluunsa 11 pistettä. 

Kuokkaselle on tarjottu Expressenin aiempien tietojen mukaan rahakasta sopimusta. Lehti kertoi, että sopimustarjouksissa olisi väläytelty jopa 350 000–400 000 Sveitsin frangin vuosipalkkaa, joka vastaa noin 375 000–430 000 euroa.

Expressenin mukaan Lausannen valmennusryhmä on kaavaillut kokoavansa seuraan ensi kaudeksi suomalaisketjun Oksasen, Kuokkasen ja viime kaudella SHL:n pistepörssin voittamisen jälkeen Lausanneen siirtyneen Antti Suomelan kanssa.

Lausannessa pelaa Suomelan lisäksi myös kaksi muuta suomalaista, Henrik Haapala ja Miikka Salomäki. Seura on Sveitsin liigan sarjataulukossa neljäntenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle