Evander Kane saa uuden mahdollisuuden NHL:ssä – Oilers kiinnitti kohulaiturin loppukauden sopimuksella

NHL / Uutinen
Evander Kane oli viime kaudella Sharksin paras pistemies.
Kuva © Christian Petersen
Kohupelaaja Evander Kanen NHL-ura jatkuu värikkäiden vaiheiden jälkeen Edmonton Oilersissa.

Kanadalaishyökkääjä Evander Kane ja Edmonton Oilers ovat virallisesti sopineet loppukauden kattavasta sopimuksesta, jonka arvo on 1,375 miljoonaa dollaria. Palkkakattoon vaikutus on kuitenkin reilut 2,1 miljoonaa ajallisesta kestostaan johtuen.

Sopimus syntyi pian sen jälkeen, kun NHL sai tutkintansa valmiiksi Kaneen kohdistuvista epäselvyyksistä Kanadan ja Yhdysvaltojen välisen rajan ylityksessä. Kanen epäiltiin rikkoneen koronamääräyksiä rajaylityksessä joulukuun lopulla, kun hän lensi Kanadaan positiivisesta koronatestistä huolimatta.

Kanen entinen seura San Jose Sharks purki sopimuksen hyökkääjän kanssa 9. tammikuuta. Kane oli alkukauden hyllytettynä Sharksin NHL-joukkueesta, kun seuran raja ylittyi hänen kaukalon ulkopuolisista rikkomuksista.

Tämän kauden alussa Kane sai NHL:ltä 21 ottelun pelikiellon väärennetyn koronatodistuksen käytöstä. Pelikiellon kärsittyään Kane lähetettiin Sharksin AHL-joukkueeseen San Jose Barracudaan, jossa hän teki viidessä ottelussa kahdeksan tehopistettä.

30-vuotias Kane oli viime kaudella Sharksin paras pistemies tehoilla 22+27=49. 

» Lähetä palautetta toimitukselle