Esitys: Sportin toiminta keskeytyy yli kahdeksi viikoksi – kuusi Liiga-ottelua peruuntuu

LIIGA / Uutinen
Vaasan kaupungin koronarypäs on kova isku Sportille.
Kuva © Niko Niinivirta
Vaasan rajusti pahentunut koronatilanne on johtamassa tiukkoihin kokoontumisrajoituksiin. Sportille niiden vaikutukset ovat dramaattiset.

Vaasassa viikonloppuna todetun yli sadan tartunnan koronaryppään seurauksena kaupungissa ovat astumassa voimaan tiukat kokoontumisrajoitukset.

Maanantaina kokoustava Vaasan sosiaali- ja terveyslautakunta esittää, että yli 50 hengen yleisötilaisuudet kielletään sekä sisä- että ulkotiloissa 25. lokakuuta saakka. Lautakunta on antamassa lisäksi vahvan suosituksen sille, että joukkueurheilu keskeytetään niin ikään 25. lokakuuta saakka.

Näin ollen Vaasan Sport ei pystyisi pelaamaan kauden neljää ensimmäistä kotiotteluaan. Nyt esitetyn rajoitusjakson ajalle sijoittuvat myös vierasottelut Ässiä ja SaiPaa vastaan. Rajoitusten ja vahvojen suositusten astuessa voimaan Sportin liiga- ja juniorijoukkueiden toiminta on käytännössä keskeytettävä. 

Hallin avajaisia ei voida pitää suunnitellusti

Sport ilmoitti päivällä, ettei se aloita kotiotteluidensa lipunmyyntiä. Sportin kotiareena Kuparisaaressa on ollut laajassa remontissa, ja sen avajaisia oli tarkoitus juhlia lauantaina 10. lokakuuta ottelussa Ässiä vastaan. Uusitun hallin avajaiset siirtyvät nyt väistämättä pidettäväksi myöhemmin.

Hämeenlinnan jäähallissa epäillyn korona-altistuksen myötä Sportilta peruttiin varotoimenpiteenä jo vierasottelu HPK:ta vastaan. Epäily osoittautui kuitenkin aiheettomaksi. Sport ehti pelata tätä ennen vasta yhden ottelun, jonka se hävisi Lahdessa Pelicansille.

Mikäli esitettyjä rajoituksia ei jatketa, Sport ehtii pelata ennen marraskuun maaottelutaukoa enää kaksi ottelua.

Vaasassa ja koko Pohjanmaan maakunnassa koronavirusepidemia on siirtynyt nyt niin sanottuun laajan leviämisen vaiheeseen. Ilmaantuvuusluku, joka kertoo viimeisten kahden viikon aikana todetut tartunnat sataa tuhatta asukasta kohden, on Pohjanmaalla nyt jo 90.

» Lähetä palautetta toimitukselle