Erotuomarin kanssa törmännyt Aleksi Laakso selvisi ilman pelikieltoa − "Pelaajalta ei voida edellyttää parempaa kontaktin minimointia"

LIIGA / Uutinen
Aleksi Laakso on pelikelpoinen Ässien seuraavassakin ottelussa.
Kuva © Teemu Grönroos www.teemugronroos.kuvat.fi
Lauantain KooKoo-ottelussa erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta pelirangaistuksen saanut Aleksi Laakso ei saanut tapauksesta pelikieltoa.

Kolmannen erän puolivälissä Aleksi Laakso törmäsi päätuomari Lassi Heikkisen kanssa Ässien puolustusalueella. Seuraavalla pelikatkolla tuomariston kokoontumisen jälkeen Laakso sai aikaisen suihkukomennuksen erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta.

Liigan kurinpitosääntöjen mukaan tapaus eteni automaattisesti kurinpitodelegaation käsittelyyn. Delegaation päätös oli, että Laakso ei saa tapauksesta pelikieltoa.

Delegaation mukaan Laakso reagoi laitakamppailutilanteesta tulleeseen irtokiekkoon ja pyrki tavoittamaan sen ensimmäisenä. Samaan aikaan ottelun päätuomari Heikkinen oli aikaisemmin väistänyt kiekollista tilannetta laidasta keskelle.

Kiekko tuli kohti päätuomaria, joka pyrki samalla väistämään tilannetta kohti laitaa. Väistön hetkellä Heikkinen siirtyi takaa tulevan Laakson luistelulinjalle, minkä seurauksena tapahtui törmäys.  

Delegaatio katsoi, että Laakson osuminen päätuomariin on vahinko, eikä tarkoituksellinen teko. Edelleen delegaatio näki, että tilanne tuli niin nopeasti ja yllättäen Laaksolle, ettei pelaajalta olisi voinut edellyttää parempaa kontaktin minimointia.

» Lähetä palautetta toimitukselle