Erik Haula Hurricanesiin − Golden Knights edelleen palkkakaton yläpuolella

NHL / Uutinen
Erik Haulan ura jatkuu Hurricanesissa.
Kuva © Getty Images
Suomalaispelaajien siirrot NHL:ssä jatkuvat, kun Carolina Hurricanes on hankkinut Erik Haulan Vegas Golden Knightsilta. Toiseen suuntaan matkaa nuori hyökkääjä Nicolas Roy.

Viime kausi jäi Erik Haulalta pahasti vajaaksi, sillä polvivamma päätti kauden jo marraskuun alussa, ja otteluita kertyi vain 15. Sitä ennen Haula pelasi uransa parhaan kauden tehden 55 pistettä kaudella, joka vei tulokasjoukkue Golden Knightsin Stanley Cupin finaaliin.

NHL-uransa neljä ensimmäistä kautta Haula pelasi Minnesota Wildissa. Hän siirtyi Golden Knightsiin laajennusvaraustilaisuuden yhteydessä. Kaikkiaan Haula on kirjauttanut 357 ottelussa 151 tehopistettä.

Nicolas Roy ei ole vielä onnistunut murtautumaan NHL-joukkueen vakiokokoonpanoon. Toissa kaudella NHL-otteluita kertyi yksi ja viime kaudella kuusi. Pääosa ajasta kului Charlotte Checkersin AHL-joukkueessa, joka voitti viime kaudella Calder Cupin. Finaalissa kaatui Vegas Golden Knightsin farmijoukkue Chicago Wolves.

Hurricanesin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2015 pelasi Kanadan joukkueessa vuoden 2017 nuorten MM-kisoissa.

Golden Knights on edelleen ongelmissa palkkakaton kanssa. Joukkue on reilut 4,7 miljoonaa katon yläpuolella. Kesällä palkkakaton ylitys on mahdollista 10 prosentilla, eli tänä vuonna 8,15 miljoonalla dollarilla.

Golden Knights saa kaupassa myös ehdollisen viidennen kierroksen varausvuoron vuoden 2021 varaustilaisuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle