Erien alkuun tulleet maalit johdattivat Kanadan kaksinumeroisiin lukemiin − Suomi alkulohkonsa toinen

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomalaisten taidot eivät riittäneet Kanadaa vastaan.
Kuva © Silja Schemeikka, Suomen Jääkiekkoliitto
Kanadan ja Suomen välisessä A-lohkon päätöspelissä ei paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä. Kanada hallitsi peliä ylivoimaisesti, ja voittolukemat olivat pelin päätyttyä 10−0.

Kanadan ja Suomen ottelussa voittaja nappaisi A-lohkon voiton ja häviäjän olisi tyytyminen kakkossijaan. Selvänä ennakkosuosikkina peliin lähtenyt Kanada oli ottelussa ylivoimainen ja vei näin voiton nimiinsä.

Kanada teki tyrmäysiskun jo pelin neljännellä minuutilla. Ensin Chloe Primerano katkaisi syötön keskialueella ja nousi nopeasti maalintekoon. Caitlin Kraemer puolestaan taituroi toisen osuman vain seitsemän sekuntia keskialoituksesta.

Erän loppupuoli oli suurelta osin erikoistilannepelaamista molempien saadessa kaksi rangaistusta. Niiden aikana ei maaleja nähty. Avauserän aikana Kerttu Kuja-Halkola torjui 15 kiekkoa ja Hannah Clark vain kaksi, joten ei ollut epäselvää siitä, kumpi joukkue hallitsi peliä.

Toisenkin erän alkuminuuteilla Kanada iski kahdesti, kun Sienna D'Alessandro ja Reese Logan onnistuivat maalinteossa. Molemmissa tilanteissa kanadalaispelaajat voittivat suomalaiset maalineduskamppailulla, minkä lisäksi toisessa osumassa Nelly Andersson oli menettänyt mailansa.

Myös komealla yksilösuorituksella syntyneen Primeranon toisen maalin jälkeen Suomi vaihtoi maalivahtia, kun Lilia Huovinen korvasi Kuja-Halkolan. Huovinen piti maalinsa puhtaana toisen erän lopun.

Kolmas erä alkoi samaan tapaan kuin kaksi ensimmäistäkin, eli Kanadan kahdella maalilla. Stryker Zablocki osui nopeasta hyökkäyksestä puolustuspään aloituksen jälkeen ja Kraemerin toinen syntyi komealla rannelaukauksella.

Erän lopulla Kanada iski vielä kolmesti ja näin taululla oli tyly kymmenen maalin ero. Yksi Suomen pelin parhaista osa-alueista eli alivoimapeli, murtui neljä sekuntia ennen loppua Kraemerin viimeistellessä hattutemppunsa. Häntä ennen kolmeen maaliin oli yltänyt myös puolustaja Primerano.

Suomen seuraava ottelun on puolivälierä, joka pelataan torstaina. Ottelun ajankohta selviää sen jälkeen, kun kaikki otteluparit ovat selvillä. B-lohkon viimeiset ottelut pelataan keskiviikkona, ja Suomi kohtaa ottelussa lohkokolmosen, joka on Sveitsin ja Slovakian välisen ottelun voittaja. Mikäli vastustaja on emäntämaa Sveitsi, ottelu pelataan Suomen aikaa kello 18.

» Lähetä palautetta toimitukselle