Epäonnistunut Hurricanes-maalivahti jää henkilökohtaisista syistä virkavapaalle

NHL / Uutinen
Scott Darling ehti pelata Hurricanesissa seitsemän peliä ennen siirtoa farmiin.
Kuva © Getty Images
Scott Darlingille on myönnetty toistaiseksi virkavapaata. Hurricanes-GM Don Waddellin mukaan ratkaisu ei johdu maalivahdin peliesityksistä.

Carolina Hurricanesin farmissa Charlotte Checkersissä pelaava maalivahti Scott Darling jää omasta toiveestaan virkavapaalle, kertoo seuran GM Don Waddell The News & Observer -lehdessä.

− Farmiin siirryttyään hänellä on ollut hyviä ja huonoja pelejä. Viimeisimmän vaikean pelin jälkeen hänen agenttinsa otti yhteyttä ja kysyi mahdollisuutta pitää virkavapaata. Hänellä on ollut vaikeaa jäällä, niinpä me myönsimme hänelle virkavapaan.

Waddellin mukaan päätös ei johtunut suoritustasosta, vaan hän arvioi Darlingin tarvitsevan tilaisuuden koota itsensä henkisesti.

Darlingin agentti Matt Keator vahvistaa, että virkavapaata on haettu. Syyksi agentti kertoi henkilökohtaiset syyt, mutta ei kommentoinut sen tarkemmin.

Darlingin paluusta ei toistaiseksi ole sovittua aikataulua.

− Pidän yhteyttä hänen kanssaan. Käskin häntä pitämään viikon vapaata, minkä jälkeen arvioimme tilanteen uudelleen.

Epäonnistuneen viime kauden jälkeen Darling treenasi kesällä kovaa ja laihdutti yli kymmenen kiloa. Isokokoinen yhdysvaltalainen kuitenkin loukkaantui viimeisessä harjoituspelissä, ja pelikuntoon toivuttuaan suoritustaso on ollut heikko − sekä NHL:ssä että AHL:ssä.

Waddellin mukaan Hurricanes tukee Darlingia jatkossakin 100-prosenttisesti.

− Tiedämme, että hänellä on ollut ylä- ja alamäkiä urallaan ja me tuemme häntä. Hänellä on sopimusta vielä kaksi kautta jäljellä, ja me yritämme saada nykytilanteen korjattua.

» Lähetä palautetta toimitukselle