Entistä AHL-valmentajaa vastaan nostetaan syyte seksuaalisesta ahdistelusta – Syytettyinä myös Wild-GM Bill Guerin ja Penguins-omistaja Mario Lemieux

NHL / Uutinen
AHL-valmentaja Clark Donatelli pääsi nostamaan Stanley Cupia Pittsburgh Penguinsin mestaruuskeväänä 2016.
Kuva © Getty Images

Erin Skalde, entisen NHL-pelaajan ja konkarivalmentajan Jarrod Skalden vaimo, nostaa kanteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin entistä päävalmentajaa Clark Donatellia vastaan. Jarrod Skalde oli seuran apuvalmentaja väitetyn ahdistelun aikaan, marraskuussa 2018.

Donatellin lisäksi syytettynä on seuran tuolloinen GM Bill Guerin, joka on tällä hetkellä NHL-seura Minnesota Wildin GM. Syytettyinä ovat myös Pittsburgh Penguinsin omistajat Mario Lemieux ja Ronald Burkle.

Kanteen mukaan Donatelli ahdisteli seksuaalisesti Erin Skaldea seuran vieraspelimatkan aikana Providencessa, Rhode Islandin osavaltiossa 11. marraskuuta 2018.

Kanteessa väitetään myös, että seurajohto eli GM Guerin vaati Jarrod Skaldea pysymään vaiti tapahtuneesta ja että Erin Skaldea pidettiin valehtelijana eikä häntä kuultu seuran suorittamassa tutkinnassa.

Erin Skalde myös kokee Pittsburgh Penguinsin julkisten kommenttien osoittaneen piittaamattomuutta seksuaalisen häirinnän uhria kohtaan ja aiheuttaneen trauman uusiutumisen monta kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle