Entinen NHL-tähti Dmytro H’rystytš liittyi Ukrainan aseelliseen puolustukseen

NHL, KHL / Uutinen
Dmytro H’rystytš pelasi Washingon Capitalsissa numerolla kahdeksan.
Kuva © Mitchell Layton
12 kautta NHL:ssä pelannut H’rystytš liittyi kasvavaan joukkoon julkisuudesta tuttuja henkilöitä, jotka ovat tarttuneet aseisiin puolustaakseen maataan.

NHL:ssä 811 ottelua pelannut ukrainanalainen Dmytro H'rystytš on liittynyt Ukrainan asevoimiin puolustaakseen maataan Venäjän hyökkäykseltä. H'rystytš kertoi asiasta itse toimittaja Gord Millerille ja pyysi tätä välittämään tietoa eteenpäin.

− Taistelemme kovaa, teemme parhaamme. Tarvitsemme teitä kertomaan venäläisille, mitä oikeasti tapahtuu. He kuulevat vain propagandaa ja valheita, kuului H'rystytšin viesti.

Sokol Kiovan kasvatti oli Washington Capitalsin kuudennen kierroksen varaus vuonna 1988. NHL-paidassaan nimeä Khristich kantanut hyökkääjä aloitti Pohjois-Amerikan uransa hänet varanneessa Capitalsissa ja pelasi lisäksi Los Angeles Kingsissä, Boston Bruinsissa ja Toronto Maple Leafsissa, kunnes palasi vielä reilun kauden ajaksi Capitalsiin.

Uransa hän päätti kahteen kauteen Metallurg Magnitogorskissa. 

Ukrainan maajoukkuetta H'rystytš edusti kolmissa MM-kisoissa sekä vuoden 2002 Salt Lake Cityn olympialaisissa. Hän oli mukana myös Neuvostoliiton 1990 kultaa voittaneessa MM-joukkueessa.

H'rystytš ei ole ainoa urheilupiireistä tuttu aseisiin tarttunut maansa puolustaja. Puolustustaisteluun ovat liittyneet ainakin nyrkkeilijät Vitali ja Volodymyr Klytško, kaksinkertainen olympiavoittaja Vasyl Lomatšenko sekä Oleksandr Usyk, jonka oli määrä otella Anthony Joshuaa vastaan myöhemmin tänä vuonna. Vitali Klytško on myös toiminut Kiovan pormestarina vuodesta 2014 lähtien.

» Lähetä palautetta toimitukselle