Ensimmäiset kuusi nimeä Suomen 4 Nations -joukkueeseen julkistettiin − Tuomo Ruutu joukkueen valmennusryhmään

MAAJOUKKUE / Uutinen
Mikko Rantanen on ensimmäisten turnaukseen nimettyjen pelaajien joukossa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Suomen maajoukkueen uusi päävalmentaja Antti Pennanen nimesi ensimmäiset pelaajat ensi helmikuussa pelattavaan 4 Nations -turnaukseen.

Turnaukseen osallistuvien neljän maan, eli Suomen, Ruotsin, Kanadan ja Yhdysvaltojen, on nimettävä ensimmäiset kuusi pelaajaa tähän päivään mennessä. Suomi nimesi ensimmäisten pelaajien joukossa yhden maalivahdin, kaksi puolustajaa ja kolme hyökkääjää. 

Maalivahtiosastolle Suomi saa Nashville Predatorsin Juuse Saroksen, joka on kantanut ykkösmaalivahdin viittaa viimeisen viiden kauden ajan. Edellinen maajoukkue-esiintyminen Saroksella on MM-kisoista 2016.

Joukkueen puolustukseen nimettiin Dallas Starsin kaksikko Miro Heiskanen ja Esa Lindell. Heiskanen on noussut NHL:n puolustajaeliittiin ja Lindell on pelannut usein hänen puolustajaparinaan. Molemmat pelasivat viimeksi maajoukkueessa maailmanmestaruuteen päättyneissä kotikisoissa 2022.

Hyökkäyksessä mukana ovat tuore Stanley Cup -voittajakapteeni, Florida Panthersin Aleksander Barkov, niin ikään urallaan Stanley Cupin voittanut Colorado Avalanhcen Mikko Rantanen sekä Carolina Hurricanesin Sebastian Aho. Barkovin edellinen maajoukkue-edustus on World Cupista 2016, Ahon vastaava MM-kisoista 2018 ja Rantanen esiintyi MM-kisoissa viimeksi vuonna 2023.

Myös joukkueen valmennus saa NHL-kokemusta, sillä päävalmentaja Antti Pennasen valmennustiimiin tulee Florida Panthersin apuvalmentaja Tuomo Ruutu. Toisena apuvalmentajana on Mikko Manner. Muuten A-maajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Jussi Tapola ei ole turnauksessa mukana valmentaessaan SC Berniä Sveitsin pääsarjassa.

Joukkueen GM:n Jere Lehtisen avuksi tulevat 11 vuotta Columbus Blue Jacketsin GM:nä toiminut Jarmo Kekäläinen sekä pitkän pelaajauran tehnyt Mikko Koivu.

» Lähetä palautetta toimitukselle