Eniten voittoja NHL:ssä torjunut yhdysvaltalaismaalivahti päättää uransa – Ryan Miller jättää kaukalot 18 NHL-kauden jälkeen

NHL / Uutinen
Ryan Miller oli monta vuotta Sabresin kantavia voimia.
Kuva © Getty Images
Ryan Miller ilmoitti lopettavansa pelaajauransa tähän kauteen. 40-vuotiaalla Millerillä on takanaan 18 NHL-kautta, Vezina Trophyn voitto ja ennätykselliset 390 voittoa.

Anaheim Ducksia edustava Ryan Miller lopettaa pelaajauransa tämän kauden päätteeksi. 40-vuotias amerikkalaisvahti on pelannut NHL:ssä 18 vuoden ajan edustaen Ducksin lisäksi Buffalo Sabresia, St. Louis Bluesia ja Vancouver Canucksia. Otteluita runkosarjassa on kertynyt 794 ja pudotuspeleissä 57.

Miller muistetaan ennen muuta Sabresin monivuotisena luottotorjujana. Sabresin varasi Millerin viidennellä kierroksella vuonna 1999, ja hän edusti seuraa 11 kauden ajan. Millerin uran huippuvuodet osuivat 2000-luvun jälkipuolelle.

Miller torjui Sabresin parhaimmillaan konferenssifinaaleihin peräkkäisinä keväinä 2006 ja 2007, ja hänet palkittiin Vezina Trophylla kauden 2009–10 päätteeksi. Vancouverin olympialaisista 2010 oli tuomisina hopeamitali Yhdysvaltain joukkueessa ja Miller myös valittiin koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Millerillä on tällä hetkellä tilastoissa 390 runkosarjavoittoa, ja hän on täten NHL-historian voitokkain yhdysvaltalaismaalivahti. Hänellä on vielä mahdollisuus ohittaa Dominik Hašek kaikkien aikojen listalla sijalla 13, sillä Ducksilla on kuusi ottelua pelaamatta tätä kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle