Enemmistö suomalaisista on kiinnostunut jääkiekosta – asema suosituimpana lajina vahvistunut

LIIGA, MESTIS, MAAJOUKKUE, NHL, KHL, Suomi-sarja, Muut Sarjat / Uutinen
Jääkiekolla menee Sponsor Insightin tutkimuksen mukaan lujaa.
Kuva © Saana Hakala
Sponsor Insightin maaliskuisen tutkimuksen mukaan jääkiekko on vahvistanut entisestään asemaansa Suomen kiinnostavimpana urheilulajina.

Sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insightin mukaan jääkiekko on edelleen suosituin urheilulaji suomalaisen aikuisväestön keskuudessa. Lajin asema on vahvistunut viimevuotiseen tutkimukseen nähden. Jääkiekosta on tutkimuksen mukaan melko kiinnostunut tai erittäin kiinnostunut 53 prosenttia suomalaisesta aikuisväestöstä.

Jääkiekko on ykkösenä sekä miesten että naisten keskuudessa. Koko aikuisväestön keskuudessa jalkapallo nousi ensi kertaa viiden suosituimman lajin joukkoon ohittaen formula 1:n. Viiden parhaan joukkoon ylsivät myös yleisurheilu, hiihto ja ampumahiihto.

Vuosittaisessa Sponsor Navigator -tutkimuksessa selvitetään 18 vuotta täyttäneiden kiinnostusta eri urheilu- ja kulttuurikohteisiin. Tutkimukseen haastateltiin helmi-maaliskuun aikana 2 125 suomalaista, ja otos edustaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden perusteella pitävästi Suomen väestörakennetta. Vertailtuja lajeja oli yhteensä 68.

» Lähetä palautetta toimitukselle