Emil Larmi lähti Pelicansista SHL:ään – korvaajaksi löytyi lahtelaisille tuttu Patrik Bartosák

LIIGA / Uutinen
Pelicansin ykköstorjuja vaihtuu kuvassa olevasta Emil Larmista Patrik Bartosákiin.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lahden Pelicansin veräjällä vahvoja otteita esittänyt Emil Larmi jatkaa uraansa SHL:ssä. Tilalle lahtelaiset hankkivat viime kauden ykköstorjujan Patrik Bartosákin.

Emil Larmi siirtyy SHL-joukkue Växjö Lakersin riveihin. 25-vuotiaalla torjujalla oli sopimus Pelicansin kanssa tulevastakin kaudesta, mutta seura ja pelaaja päättivät yhteisymmärryksessä purkaa sopimuksen jo tähän kauteen.

Maalivahdin sopimus sisälsi ulkomaan option ensi kaudesta, joten Larmia ei olisi Pelicansin tiedotteen mukaan nähty enää Lahdessa tulevalla kaudella. Lisäksi sopivan korvaajan löytyminen mahdollisti siirron jo nyt.

– Ulkomaalaisseura halusi Larmin kevääksi riveihinsä ja pelaaja halusi siirtoa. Ela (Emil Larmi) ei olisi ollut käytettävissä ensi kaudella hänen sopimuksessaan olleen ulkomaanoption takia, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi seuran tiedotteessa.

Pohjois-Amerikasta täksi kaudeksi Liigaan palannut Larmi kantoi isoa vastuuta Pelicansin maalilla. Hän torjui 32 ottelussa torjuntaprosentilla 91,8. Larmi oli myös sarjan nollapelitilaston jaetulla kärkitilalla kuudella nollapelillään.

Pelicans sai maalilleen tutun kasvon, kun tšekkivahti Patrik Bartosák, 28, palaa Lahteen loppukauden sopimuksella. Viime kaudella lahtelaisseurassa pelannut maalivahti kuului lahtelaisten luottopelaajiin. Tämä kausi tsekillä kului KHL:ssä pelaavassa Amur Habarovskin riveissä.

– Saamme tänne maailmanluokan huippumaalivahdin, joka tulee Lahteen hakemaan menestystä ja ponnahduslautaa MM-kisojen ykkösmaalivahdiksi. Tämä liike oli meille myös taloudellisesti kannattava ja jatkamme neuvotteluja, että Bartosák jatkaisi täällä myös ensi kaudella.

Seuran pelit kuitenkin päättyivät, kun KHL päätti perua loput runkosarjastaan. Bartosák pelasi seurassa tällä kaudella 11 ottelua, joissa torjuntaprosentti oli 91,1. Lisäksi maalivahti kuului Tšekin olympiajoukkueeseen, mutta pelejä siellä ei maalivahdille kertynyt.

Bartosák on lähtökohtaisesti ensimmäistä kertaa Pelicansin käytettävissä lauantain kotiottelussa Vaasan Sportia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle