Elmo: Korona levisi Liigan liepeille – TPS:n A-juniorilla tartunta, kaksi Liiga-ryhmän pelaajaa karanteeniin

LIIGA / Uutinen
TPS näyttäytyy jälleen negatiivisessa julkisuudessa.
Kuva © Timo Savela

Elmo uutisoi, että TPS:n A-juniorien jääkiekkoilijalla on todettu koronatartunta. Jatkoajan tiedot täsmäävät uutiseen. Elmon mukaan kaksi TPS:n Liiga-joukkueen harjoitusringissä olevaa pelaajaa on määrätty karanteeniin maanantaisten harjoitusten jälkeen.

Suomen hallitus on maaliskuun puolivälistä saakka kehottanut kansalaisia välttämään ryhmäkokoontumisia ja minimoimaan ihmiskontaktit. Liiga-pelaajien ammattiyhdistys Pelaajayhdistys on vaatinut Liiga-joukkueita olemaan koronapandemian takia kokoontumatta ryhmätilanteisiin. TPS on kokoontunut pienryhmiin siitä asti, kun harjoittelun sai viime viikon tiistaina aloittaa. Seura myös tiedotti asiasta viime keskiviikkona valokuvapalvelu Instagramissa lataamalla sinne lyhytvideon, jossa pelaaja polki kuntopyörää ja valmennusryhmän jäsen seurasi tekemistä. "Työ on alkanut" videolla luki.

Nyt karanteeniin asetetut TPS:n Liiga-joukkueen harjoitusringin pelaajat harjoittelivat eilen aamulla TPS:n päivän ensimmäisessä pienharjoitteluryhmässä. Karanteeni määrättiin sen jälkeen. Heidän jälkeensä samassa Gatorade Centerin kuntosalitilassa harjoittelivat TPS:n muut pienryhmät.

TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen kommentoi johtamansa organisaation kokoontumisratkaisua viisi päivää sitten MTV:lle. Hän totesi muun muassa, että "en ymmärrä pelaajayhdistyksen pelkoa. Meidän huolemme pelaajien terveydestä on varmaan isompi kuin pelaajayhdistyksellä".

Elmon mukaan TPS on informoinut joukkueensa pelaajia tilanteesta sähköpostilla. Joukkueen on ollut määrä jatkaa pienryhmäharjoittelua torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle