Elmo Aittola löysi nopeasti uuden pestin Slovakiassa − edessä paluu vaihtopenkin taakse

Muut Sarjat / Uutinen
Elmo Aittola on kotimaassa aiemmin nähty TUTOn U20-joukkueen penkin takana.
Kuva © Timo Savela
Turkulainen kiekkoilun monitoimimies jatkaa uraansa Slovakian Extraligassa ainakin kuluvan kauden loppuun.

Elmo Aittolan ja HK Dukla Michalovcen tiet erkanivat yksissä tuumin viime viikolla, mutta Aittola ei jäänyt kevätsesongiksi makoilemaan. Turkulaisen työt jatkuvat Slovakian pääsarjassa ja uusi pesti löytyi matkaamalla länttä kohti.

Aittola toimii loppukauden ajan sarjanousija HK Spišská Nová Vesin apuvalmentajana, videoanalyytikkona ja skouttina. Hän iloitsee asioiden saamasta nopeasta käänteestä.

− Takana on ollut todella työteliäs ja opettavainen kausi, mutta olen huomannut, kuinka paljon kaipaan valmennustyötä. Duklan kanssa hommat oli jo pitkälti valmista ja oma suunnitelma oli mennä valmentaminen edellä tästä kaudesta eteenpäin, joten jatkoa Duklaan ei syntynyt. Oli helpompi päättää yhteistyö tässä vaiheessa.

− Spisska tarjosi välittömästi tätä mahdollisuutta ja siihen oli helppoa tarttua, nyt on aika nauttia jäkiksestä taas, Aittola kommentoi loppukauden näkymiä.

Juuri Spišská Nová Ves ja Aittolan edellinen seura Dukla Michalovce olivat osapuolina edellisviikon kohutapauksessa, kun joukkueiden kohtaaminen Michalovcessa eskaloitui katsojien huutelusta ottelun jälkeiseen tappeluun pukukoppikäytävällä. Tapauksesta jaettiin tiukat sanktiot kotijoukkueelle ja Dukla Michalovcen huoltajille.

HK Spišská Nová Ves on onnistunut sarjanousijana kohtuullisen hyvin Extraligassa. Joukkue 35 pelatun ottelun jälkeen sarjassa kuudentena. Suomalaisväriä joukkueessa on jo valmiiksi kahden pelaajan verran, hyökkääjät Hannu Kuru ja FPS:n riveistä kesken kauden siirtynyt Otto Nieminen pelaavat kumpikin Slovakiassa ensimmäistä kauttaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle