Elmo Aittola lähtee slovakialaisseurastaan, mutta kiistää yhteyden kohuun − selkkauksen syylliset muualla

Muut Sarjat / Uutinen
Elmo Aittola vaihtaa maisemaa.
Kuva © Jaakko Stenroos
Elmo Aittola jättää HK Dukla Michalovcen, mutta hän kiistää jyrkästi osallisuutensa viime viikon kohutapahtumiin, jotka ovat poikineet sanktioita Slovakiassa.

Slovakian liigan suomalaisjoukkue HK Dukla Michalovce joutui viime viikolla myrskyn silmään, kun joukkueen kotiottelu Spišská Nová Vesiä vastaan päättyi rajuun kahakkaan. Ottelun aikana katsomossa esiintyi huutelua vierasjoukkueen suuntaan ja pelin päätyttyä tapahtumat riistäytyivät käsistä joukkueiden henkilöstön välillä pukukoppikäytävällä.

Alkukauden Michalovcen urheilutoimenjohtajana toiminut Elmo Aittola kiistää muun muassa slovakialaismediassa esillä olleet viitteet välikohtauksen rasistisista huuteluista, ja erityisen jyrkästi hän kiistää olleensa itse osallisena asiaan. 

− Tappelusta kuvatulla videolla ovat meidän huoltajat. Toinen sai potkut vastustajan pelaajan lyömisestä ja toinen sai kuusi peliä toimitsijakieltoa. Minä en ollut siinä tilanteessa millään tavalla mukana, Aittola toteaa.

Myös kotijoukkue sai tapahtuneesta sanktioita yleisön käytöksen vuoksi. HK Dukla Michalovce joutuu pelaamaan kaksi seuraavaa kotiotteluaan ilman yleisöä ja seuralle langetettiin myös 3000 euron sakot.

Yksi selvä fakta viime päivien tapahtumissa on Aittolan osalta. Hän ja HK Dukla Michalovce purkivat sopimuksen loppukauden osalta. Turkulaisen pesti olisi joka tapauksessa päättynyt kauden loppuessa.

− Pistettiin yhdessä tuumin homma pakettiin. Syy on se, että mulla on valmennustöitä muualta, joten tämä nähtiin parhaaksi, Aittola summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle