Eisbären Berlin voitti perjantaina Saksan mestaruuden − Kaksi suomalaishyökkääjää saivat pettyä finaaleissa

Muut Sarjat / Uutinen
Eisbären Berlin juhli mestaruuttaan ilman katsojia. Arkistokuva.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Mestaruus oli berliiniläisille jo kahdeksas, millä se otti jälleen kaikkien aikojen menestyksekkäimmän DEL-seuran tittelin haltuunsa.

Eisbären Berlin voitti kahdeksan vuoden tauon jälkeen Saksan mestaruuden, kun se kaatoi perjantaina ratkaisevassa kolmannessa finaaliottelussa Grizzlys Wolfsburgin lukemin 2−1.

Koko pudotuspelit pelattiin paras kolmesta -järjestelmällä. Pudotuspelit vietiin runkosarjan tapaan läpi koronapandemian vuoksi ilman yleisöä.

Kakkoseksi jääneen Wolfsburgin riveissä pelasivat suomalaishyökkääjät Matti Järvinen ja Pekka Jormakka. Lisäksi Wolfsburgin valmennukseen kuuluivat valmentaja Petteri Väkiparta ja maalivahtivalmentaja Ilari Näckel.

Kaikkien aikojen menestyksekkäin DEL-seura

Eisbären on juhlinut kaudesta 1994−1995 pelatun DELin mestaruutta tätä ennen seitsemän kertaa: keväinä 2005, 2006, 2008, 2009 ja 2011−2013.

Tämän kevään kahdeksannen mestaruutensa johdosta Eisbären ohitti mestaruuksien määrässä Adler Mannheimin, joka oli liigan hallitseva mestari vuodelta 2019.

Eisbären Berlin on alun perin 1954 perustettu seura, joka voitti Itä-Saksan mestaruuden peräti 15 kertaa − aluksi nimellä SC Dynamo Berlin ja myöhemmin EHC Dynamo Berlininä.

Vuodesta 1992 seuran nimi on ollut Eisbären eli Jääkarhut. Syksystä 2008 alkaen se on pelannut kotiottelunsa hulppealla 14 200 katsojaa vetävällä Mercedes-Benz Arenalla.

Päivitetty 9.5.2021 klo 17.45: Lisätty Wolfsburgin kahden suomalaisvalmentajan nimet.

» Lähetä palautetta toimitukselle