Eero Kilpeläisen ura päätökseen − "Olen saanut mitattua potentiaalini"

LIIGA / Uutinen
Kilpeläisen jättää torjuntatyöt muille.
Liigan kaikkien aikojen maalivahtitilastoissa usean kategorian ykkösenä oleva Eero Kilpeläinen lopettaa pelaajauransa. Viimeiset kaudet hän edusti KalPaa.

Eero Kilpeläinen on Liigan kaikkien aikojen ykkönen sekä puetuissa (670) että pelatuissa (519) otteluissa kuin myös nollapeleissä (56). Hänet palkittiin vuonna 2017 sarjan parhaana maalivahtina.

Kaudella 2006−07 pääsarjadebyyttinsä tehnyt Kilpeläinen edusti Liigassa Ässiä, Jokereita ja KalPaa. Hän saavutti kaksi mitalia uransa aikana, hopeaa vuonna 2017 KalPassa ja pronssia vuonna 2012 Jokereissa.

Ulkomaisissa pääsarjoissa Kilpeläinen pelasi vuoden Sveitsissä EV Zugissa ja Ruotsissa kaksi vuotta Örebro HK:ssa.

− Nyt on hyvä aika lopettaa. Tuntuu, että olen saanut mitattua potentiaalini jääkiekkoilijana. Paljon on kaikenlaisia käänteitä mahtunut omalle uralleni ja kiitollisuus onkin päällimmäisenä mielessä, kun ajattelee omaa uraa taaksepäin, Kilpeläinen kommentoi päätöstään.

− Senkin puolesta on nyt hyvä aika jättää veskarinhommat nuoremmille, että kroppa ei ole vielä ihan romuna. Oman osani olen saanut loukkaantumisista ja olisi todella ikävää joutua lopettamaan loukkaantumiseen. Nyt pystyn lähtemään kaukalosta omilla ehdoillani, hän jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle