Eddie Läck vetäytyy valmennustehtäviin – taustalla sitkeä lonkkavamma

NHL / Uutinen
Läck nojailee jatkossa Arizonan yliopistojoukkueen penkin takana.
Kuva © Getty Images
2017 Ruotsin paidassa MM-kultaa voittanut Eddie Läck on paininut lonkkavaivan kanssa jo viimeiset kuusi vuotta. Nyt maalivahti on ottamassa aikalisän toipuakseen vihdoin täyteen pelikuntoon.

Eddie Läck on fanien keskuudessa erittäin pidetty hahmo, ja niinpä hänen keskiviikkoinen twiittinsä oli harmittava uutinen monille NHL:n seuraajille. 31-vuotias Läck kertoi olevansa vielä kaukana pelikunnosta, kun harjoituskauden alkuun on aikaa tasan kuukausi. Hän aikoo jatkaa fysioterapiaa normaalisti ja tavoittelee yhä paluuta NHL:ään.

Läckillä ei ole sopimusta ensi kaudelle. Sen sijaan hänet pitää työllistettynä Arizonan yliopistojoukkue, jossa hän toimii maalivahtivalmentajana. The Athletic -toimittaja Craig Morganin mukaan Läck tapasi päävalmentaja Greg Powersin ostettuaan asunnon Phoenixistä.

Läck pelasi parhaat NHL-sesonkinsa Vancouver Canucksissa kausilla 2013–14 ja 2014–15. Tämän jälkeen hän edusti vielä Carolina Hurricanesia, Calgary Flamesiä ja New Jersey Devilsiä sekä näiden farmijoukkueita. Viimeinen kausi Binghamton Devilsissä tuotti lopulta vain kuusi ottelua surullisella torjuntaprosentilla 86,3.

» Lähetä palautetta toimitukselle