ESS: Vili Sopanen lopettaa uransa 33-vuotiaana

LIIGA / Uutinen
Vili Sopanen pelasi valtaosan urastaan Pelicansissa.
Vili Sopanen yritti paluuta, mutta hyökkääjä totesi paremmaksi vaihtoehdoksi lopettaa uransa.

Hyökkääjä Vili Sopanen on ilmoittanut lopettavansa pelaajauransa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Sopanen kertoi ESS:n haastattelussa, että lopettamisen taustalla oli pitkään vaivannut lonkka ja siihen tehty operaatio alkuvuodesta 2020. Sopanen jättikin koko viime kauden pelaamatta.

– Kroppani oli silloin aika loppu. Kynttilää oli poltettu molemmista päistä. Se oli rankkaa aikaa. Halusin sisimmässäni ottaa lajiin etäisyyttä. Silloin iski olo, että tarvitsen pidemmän tauon, Sopanen avasi.

Pelaamatta jääneen viime kauden jälkeen Sopanen yritti vielä tehdä paluuta ja hän solmi koeaikasopimuksen Mestis-seura Peliittojen kanssa, jossa hän ehti pelata tänä syksynä yhden Suomen Cupin ottelun. Sopanen kuitenkin huomasi harjoituksissa, ettei hän ollut valmis todellisen paluuseen.

– Lonkka ei suoranaisesti kipuillut, mutta jotain puuttui. Oloni jäällä oli erilainen kuin ennen. Oma suoritustasoni ei miellyttänyt eikä tarvittavaa paloa uuden rakentamiseen enää ollut.

33-vuotias Sopanen debytoi Pelicansissa kaudella 2005–06. Parhaimmillaan hän teki Liigassa 46 tehopistettä Pelicansissa kaudella 2016–17. Liigassa Sopanen edusti Pelicansin lisäksi JYPiä, HIFK:ta ja Lukkoa. Lisäksi Sopanen piipahti urallaan Ruotsissa ja Saksassa.

Sopanen on vuonna 1996 perustetun Pelicansin seurahistorian eniten tehopisteitä tehnyt pelaaja. Kun mukaan lasketaan Pelicansin edeltäjä Lahden Reipas, niin Sopasen edelle tehopisteissä yltävät Erkki LaineHannu KoskinenHarri Toivanen ja Erkki Mäkelä.

» Lähetä palautetta toimitukselle