ECHL:n pisteykkönen Ässien haaviin − "On hyvässä iässä ja kehityskäyrä on vahvasti ylöspäin"

LIIGA / Uutinen
Karri Kiven johtama ässäryhmä vahvistuu ECHL:n tehomiehellä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Ässät vahvistuu ECHL:n pisteykkösellä Will Graberilla.

Porin Ässät tiedotti tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä Will Graberin kanssa. 26-vuotias Graber pelaa ensi kaudella ensimmäistä kertaa urallaan Euroopassa ja hänellä on allaan huipputehokas kausi ECHL:n Fort Wayne Kometsissa, jossa hänet valittiin sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi. 

Graber on pelannut suurimman osan urastaan puolustajana ja vaihtoi keskushyökkääjäksi pari vuotta sitten. Hän pelasi puolustajana tarpeen vaatiessa myös viime kaudella ja oli yksi sarjan parhaita aloittajia. Hyökkäyspelaaminen on kuitenkin ollut Graberin vahvuus, sillä hän voitti sarjan pistepörssin mehukkailla tehoilla 26+57 59 ottelussa. 

− Saamme kokoa, ulottuvuutta ja taitoa. Will on ollut viime kausina yli 50 % aloittaja, pelannut urallaan sekä ylivoimaa että alivoimaa. Monipuolisuudesta kertoo, että hän on pelannut myös pakkina, kun on tarvittu, kertoi Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

− Hän pelaa jatkuvalla peliotteella ja tunnollisesti molempiin suuntiin. Will on hyvässä iässä ja kehityskäyrä on vahvasti ylöspäin. Mikäli hän pystyy siirtämään pelinsä Liiga-kaukaloihin, voidaan häneltä odottaa tuloksentekoa.

ECHL-sarjasta on Suomeen tullut viime vuosina useita taitavia pelimiehiä, kuten Les Lancaster ja Josh Kestner. Parhaiten muistetaan ehkäpä Cincinnati Cyclonesissa kovat tehot tehnyt Justin Danforth, joka Lukossa pelatun huippukauden jälkeen siirtyi KHL:ään ja sieltä NHL:n Columbus Blue Jacketsiin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle