E-S: Lappeenrannan uusi jäähalli askelen lähempänä toteutumista – Kisapuiston peruskorjauksessa liikaa riskejä

LIIGA / Uutinen
Lappeenrannan jäähalli on elinkaarensa päässä, ellei jo ylikin.
Kuva © Mikko Lieri
Lappeenrannan kaupungin toimitilatoimikunta esittää kaupunginhallitukselle, että vanhan jäähallin peruskorjaamisesta luovutaan. Tämä tarkoittaa, että Lappeenrantaan nousee lähivuosina uusi Liiga-mitat täyttävä jäähalli.

Lappeenrantaan suunniteltu uusi jäähalli on nyt lähempänä toteutumistaan kuin kertaakaan aikaisemmin.

Jäähallihanketta valmistellut Lappeenrannan toimitilatoimikunta esittää kaupunginhallitukselle, että vaihtoehdosta peruskorjata vanha jäähalli luovutaan. Ainoana vaihtoehtona pöydälle jää näin uuden jäähallin rakentaminen joko Kisapuistoon tai Lappeenkadulle kaupungin keskustaan.

Peruskorjaamisen nosti takaisin keskusteluun Lappeenrannan kaupunginvaltuusto vajaa vuosi sitten. Vanhan jäähallin kunnosta on kuitenkin paljastunut seikkoja, jotka eivät mairittele rakennusta ja ovat nostaneet peruskorjauksen hintaa aiemmasta noin yhdeksästä miljoonasta eurosta.

Selvitysten mukaan peruskorjauksen hintalappu asettuisi nykytiedon valossa 16-17 miljoonan euron paikkeille. Vastaavasti uuden monitoimiareenan työlukuna on käytetty sijaintipaikasta riippuen 42,4-49,8 miljoonaa euroa. 

– Peruskorjauksen selvittämiseen ei enää kannata käyttää kaupungin aikaa ja rahaa. Jos halli peruskorjattaisiin, meidän olisi tehtävä erillinen hankesuunnitelma ja varata siihen omat rahansa, kommentoi Etelä-Saimaalle Risto Kakkola (sd.). 

Kakkola toimii sekä toimitilatoimikunnan että kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Kisapuiston katto on oirehtinut jo vuosia ja on vuotanut ajoittain vettä jäälle tänäkin syksynä. Jotta se täyttäisi viranomaisten vaatimukset suurten rakennusten kattojen kestävyydestä ja lujuudesta, sen päältä kolataan lumia talvisin.

Kisapuisto toimii Liiga-joukkue SaiPan kotihallina. Se on junioreineen hallin pääkäyttäjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle