E-S: Lappeenrannan keskusta-areenalle sittenkin ulkopuolista rahoitusta – takana joukko paikallisia yrittäjiä

LIIGA / Uutinen
Kuvan Kisapuiston jäähalli on käyttöikänsä päässä.
Kuva © Mikko Lieri
Uusien rahoittajien myötä Lappeenrannan kaupungin maksuosuus keskusta-areenasta on enää 3,27 miljoonaa euroa suurempi verrattuna Kisapuistoon rakennettavaan jäähalliin.

Etelä-Saimaa kertoi perjantaina, että Lappeenrannan monitoimiareenahanke on saanut uusia rahoittajia. Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva kertoi lehdelle, että uudet rahoittajat ovat paikallisesti toimivia yrittäjiä, joiden nimet on tarkoitus julkistaa perjantain aikana.

Yrittäjät ovat valmiita investoimaan nimenomaan keskustaan Lappeenkadulle rakennettavaan monitoimiareenaan. Viimeisen kahden viikon aikana kerrytetty sijoitusten summa on yhteensä noin 2,1 miljoonaa euroa.

Tämä tarkoittaa, että Lappeenrannan kaupungin maksuosuus on keskusta-areenan tapauksessa vain 3,27 miljoonaa euroa suurempi kuin Kisapuistoon rakennettavan uuden jäähallin tapauksessa.

Infrastruktuurin rakentamisen kustannukset huomioiden Kisapuiston riisuttu jäähalli-investointi jäisi maksamaan kaupungille 32,4 miljoonaa euroa ja Lappeenkadun monitoimiareena 35,7 miljoonaa euroa. Viime vuonna vanhan Kisapuiston jäähallin peruskorjauksen hintalapuksi arvioitiin 17 miljoonaa euroa, mutta remonttia ei ole mahdollista toteuttaa sarjataukojen puitteissa.

Jarva: "Ei ole poissuljettua, että [rahoittajia] löytyy lisääkin"

Areenalle haettiin pitkään ulkopuolista suurempaa sijoittajatahoa, mutta kaupunki ei päässyt ehdoista sopuun.

– Alkuun haettiin isoja kokonaissijoittajia, mikä ei tuonut tulosta. Mutta nyt näitä paikallisia löytyi nopeasti. Ei ole poissuljettua, että löytyy lisääkin, Jarva lausui Etelä-Saimaan haastattelussa.

Hankkeeseen on sitoutunut osallistumaan yksityiseltä sektorilta tähän asti vain Liiga-SaiPa oy., joka panostaisi keskusta-areenaan 3,7 miljoonaa ja hankkisi sinne lisäksi laitteita noin miljoonalla eurolla. Jarvan mukaan SaiPalla on osansa myös nyt hankitussa lisärahoituksessa.

Kisapuiston uuteen jäähalliin ei ole ilmoittautunut yksityisiä sijoittajia, vaan se olisi kaupungin oma investointi.

Liiga-SaiPa oy. on lisäksi lähettänyt uuden lausunnon Lappeenrannan kaupungin toimitilatoimikunnalle. Siinä yhtiö kertoo, ettei se pysty maksamaan Kisapuiston jääareenan moninkertaisiksi nousevia tilavuokria johtuen huonoista liiketoiminnan kehittämisen mahdollisuuksista.

Kaupunginjohtaja Jarva esittää kaupunginhallitukselle maanantaina, että uuden areenan paikaksi päätetään lisärahoitusta saanut Lappeenkadun vaihtoehto.

» Lähetä palautetta toimitukselle