Dylan Cozensin hattutemppu liikaa Kazakstanille, tsekkiläinen pyörremyrsky pyyhki Latvian yli avauserässä

MAAJOUKKUE / Uutinen
Dylan Cozens iski kolme osumaa Kazakstanin reppuun.
Kanada kaatoi sitkeästi taistelleen Kazakstanin kolmesti osuneen Dylan Cozensin johdolla 6-3-lukemin. Tampereella puolestaan Tsekki höykytti Latviaa avauserässä ja vei voiton numeroin 5-1.

Tsekki tarjosi Latvialle kylmää kyytiä Tampereen lohkon iltaottelun avauserässä. Digitaalit näyttivät vasta aikaa 6.41, kun taululla olivat jo lukemat 3-0 Hynek Zohornan, Roman Cervenkan ja Michal Spacekin iskettyä kiekot Elvis Merzlikinsin selän taakse.

Latvia ei löytänyt avauserässä minkäänlaisia keinoja Tsekin haastamiseen. Tsekki vei peliä mielin määrin ja lisäsi vielä johtoaan kahdella osumalla, kun NHL-hyökkääjä Tomas Hertl ja David Pastrnak laukoivat numerot 5-0:aan. Turnauksen avausotteluaan pelannut Pastrnak merkkautti erässä tehot 1+1.

Toiseen erään Tsekki tuli säästellen ja peli tasoittui huomattavasti. Latviallakin oli omat tilanteensa, vaikka Tsekki edelleen peliä kontrolloikin. Maaleja ei kuitenkaan kumpaankaan päätyyn erässä tehty.

Tasainen vääntö jatkui myös päätöserässä. Latvia sai kavennusmaalin aikaan heti erän alkuun, kun Arturs Kulda iski lukemat 5-1:een. Pariin lisämaaliinkin Latvia sai paikat rakennettua, mutta Tsekin voittoa se ei uhannut. Tsekki pelasi johtoasemassa fiksusti ja nappasi voiton 5-1-lukemin.

Kanada kaatoi sitkeän Kazakstanin

Kanadan ja Kazakstanin välisen ottelun aloitus siirtyi reilua tuntia alkuperäistä myöhemmäksi Helsingin jäähallissa olleen palohälytyksen vuoksi.

Kazakstan esiintyi avauserässä pirteästi. Se meni ottelussa johtoon reilun parin minuutin pelin jälkeen Jegor Petukhovin maalilla ja haastoi muutenkin rohkeasti vaahteralehtipaitoja. Kanada tasoitti ottelun hetki Kazakstanin avausmaalin perään Dylan Cozensin viimeistelemällä täysosumalla, mutta sortui sen jälkeen kolmeen peräkkäiseen rangaistukseen. Näistä viimeisestä Kazakstan myös rokotti, kun Arkadi Sestakov teki 2-1-maalin.

Drake Batherson nosti Kanadan kuitenkin uudelleen tasoihin erän jälkimmäisellä puoliskolla ja pari minuuttia ennen erän päätöstä Adam Lowry napautti Kanadan ensimmäisellä ylivoimallaan 3-2-taukojohtoon.

Kanadan avauserän loppupuolen vahva ote säilyi myös toiseen erään, jota se hallitsi selvemmin. Kazakstan taisteli edelleen sinnikkäästi ja Andrei Shutov piti muutamalla loistotorjunnallaan joukkueen pelissä mukana. Kertaalleen kazakstanilaisvahti joutui antautumaan, kun Damon Severson viimeisteli 4-2-maalin karattuaan jäähyltä läpiajoon. Erä oli hyvin jäähyjen värittämä, sillä siinä jaettiin kaikkiaan seitsemän kaksiminuuttista.

Kazakstanin ennakkoluuloton pelaaminen jatkui päätöserässäkin ja se nousi vielä Kirill Savitskin iskemällä osumalla maalin päähän. Tilannetta edelsi ikävä tilanne, jossa Kanadan puolustaja Ryan Graves loukkasi itseään blokattuaan kazakstanilaislaukauksen. Kanadalaispuolustaja talutettiin tilanteesta pukukopin puolelle.

Kanada kuitenkin piti sinnikästä vastustajaa vastaan pintansa. Cozens heilutti maaliverkkoja vielä kahdesti täydentäen hattutemppunsa, joten loppunumerot olivat 6-3.