Dubois'n hyvästellyt Blue Jackets karisti Lightning-peikon olkapäiltään tehokkaalla avauserällä

NHL / Uutinen
Elvis Merzlikins ja Cam Atkinson olivat isossa roolissa Tampa Bay LIghtningin kaadossa.
Kuva © Getty Images
Columbus Blue Jackets otti kauden toisen voittonsa, kun se kaatoi Tampa Bay Lightningin kotonaan 5−2. Voitto oli Blue Jacketsille tärkeä, sillä Lightning oli vienyt nimiinsä joukkueiden kahdeksan edellistä kohtaamista.

Ottelun ensimmänen erä oli vauhdikasta peliä. Lightning siirtyi johtoon neljän minuutin pelin jälkeen, kun Victor Hedman iski Elvis Merzlikinsin torjunnasta kimmonneen irtokiekon verkkoon. Vieraiden johtoasema kesti kuitenkin vain 17 sekuntia. Heti seuraavassa vaihdossa Cam Atkinson ajoi röyhkeästi maalille ja NIck Foligno iski isäntien tasoituksen irtokiekosta.

Lisää seurasi, kun ensimmäistä erää oli pelattu 10 minuuttia. Mihail Grigorenko voitti kaksinkamppailun ja syötti Kevin Stenlundille, jonka laukauksen Andrei Vasilevski torjui. Grigorenko oli kuitenkin kärppänä irtokiekossa ja iski pelivälineen verkon perukoille. Maali oli Grigorenkon ensimmäinen Blue Jacketsin paidassa.

Minuutti ennen erän loppua Blue Jackets siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle, kun Liam Foudy antoi nappisyötön Vladislav Gavrikoville, joka niittasi 3−1-osuman erinomaisella rannelaukauksella. Lightning tuli kuitenkin vielä maalin päähän, kun komean ylivoimakuvion päätteeksi Ondrej Palat puttasi Brayden Pointin loistosyötöstä kiekon tyhjään maaliin.

Toisessa erässä maalihanat tyrehtyivät ja kumpikin joukkue puolusti tiiviisti. Blue Jackets pääsi kertaalleen yrittämään alivoimamaalia, kun Lightning-puolustus tarjoili Atkinsonille avopaikan mutta Vasilevski ei ollut yllätettävissä.

Kolmannessa erässä Blue Jackets ratkaisi pelin. Erää oli pelattu kuusi minuuttia, kun Zach Werenski osui Alexandre Texierin loistosyötöstä ja peli oli 4−2. Lightning haki vielä lopussa kavennusmaalia ilman maalivahtia, mutta Eric Robinson lopetti vieraiden pyristelyn iskemällä 5−2-osuman tyhjään maaliin.

Blue Jacketsille voitto oli tärkeä, sillä Lightning oli vienyt nimiinsä joukkueiden kahdeksan edellistä kohtaamista. Kotijoukkue iski laajalla rintamalla, sillä peräti 14 pelaajaa sai nimensä pistetilastoihin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle