Dramaattinen loppu: Malte Strömwall ryösti pistepörssivoiton Ville Leskiseltä

LIIGA / Uutinen
Malte Strömwall voitti Liigan maalipörssin.
Malte Strömwall nappasi nimiinsä sekä piste- että maalipörssin voiton.

Piste- ja maalipörssin voittajan ratkaiseminen meni aivan viime hetkille, sillä Ville Leskinen ja Malte Strömwall lähtivät viimeiselle Liiga-kierrokselle yhtä monta maalia ja pistettä tehneenä. Hyökkääjät eivät jääneet pisteittä päätöskierroksellakaan, sillä Strömwall iski kaksi maalia ja Leskinen tehot 1+1.

Näillä pisteillä Strömwall kruunattiin sekä maali- että pistepörssin voittajaksi tehoin 30+27. Myös Leskinen iski 57 tehopistettä, mutta maaleja oli yksi vähemmän.

Strömwallin nousu tuplavoittajaksi oli draamaa täynnä, sillä hänen 2−2-tasoitusosumansa nosti hänet jo maalipörssin voittajaksi. Jatkoajalla hyökkääjä kilautti kiekon ylärimaan, mutta hetkeä myöhemmin viimeisteli pistepörssin voittonsa läpiajosta.

Ennen viimeistä Liiga-kierrosta Leskinen johti pistepörssiä paremman teholukeman johdosta. Maalipörssissä Strömwall oli edellä, koska hänen maalimääränsä oli syntynyt pienemmällä ottelumäärällä.

Strömwall on ensimmäinen pistepörssivoittaja sitten kauden 1987−88 jälkeen, jonka edustama joukkue ei selviä pudotuspeleihin. Tuolloin pörssivoittoa juhli TPS:ää edustanut Esa Keskinen. Pudotuspeleihin selvisi vain neljä joukkuetta, ja TPS sijoittui viidenneksi.

KooKoon asema sarjan 13:ntena on myös liigahistorian alin sija, jolta on noustu pistepörssin voittoon. Kaudella 1977-78 Kärpät oli seitsemäntenä, kun Henry Saleva voitti, ja Arto Javanaisen voiton aikaan kaudella 1985-86 Ässät oli samoin sijalla seitsemän.

Ruotsalaispelaajista pistepörssin on aikaisemmin voittanut Peter Larsson kaudella 1997−98.

» Lähetä palautetta toimitukselle