Dougie Hamilton loukkaantui karulla tavalla − jopa Norris Trophy -spekulaatioissa mukana ollut Hurricanes-puolustaja oli matkalla uransa ennätyspisteisiin

NHL / Uutinen
Hamilton oli tuskissaan paiskauduttuaan päin laitaa.
Kuva © Getty Images
Loukkaantuminen pysäytti Carolina Hurricanesin puolustaja Dougie Hamiltonin tehokkaan kauden.

Toista kauttaan Carolina Hurricanesissa pelaava Dougie Hamilton, 26, on ollut tällä kaudella elämänsä vireessä ja johtanut joukkueensa alakertaa tehokkailla otteillaan. Hän on jopa ollut mukana parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn voittajaspekulaatioissa. Tällä hetkellä Hamilton on 47 ottelun jälkeen NHL-puolustajien pistepörssin neljäntenä tehopisteillään 14+26=40.

Hamiltonin NHL-uran ennätystehopisteet yksittäiseltä kaudelta ovat toistaiseksi kaudelta 2016−17, kun hän teki Calgary Flamesin paidassa 81 ottelussa 13 maalia ja yhteensä 50 tehopistettä. Ennätyksen rikkoutuminen olisi siis ollut tällä kaudella vain ajan kysymys, mutta karu loukkaantuminen uhkaa kanadalaisen ennätyshaaveita.

Hamilton loukkaantui torstaina pelatussa ottelussa Columbus Blue Jacketsia vastaan. Hän mursi ikävännäköisessä tilanteessa vasemman jalan pohjeluunsa ja joutui leikkaukseen, joka pitää hänet toistaiseksi sivussa kaukaloista. Kanadalainen valittiin tammikuun lopulla järjestettävään NHL:n tähdistöotteluun, joka jää häneltä myös välistä.

Aiemmin Boston Bruinsia ja Calgary Flamesia edustanut Hamilton on tehnyt NHL-uransa 552 runkosarjaottelussa yhteensä 299 tehopistettä. Viime kaudella hän teki Hurricanesissa täyden runkosarjan aikana 18 maalia ja 39 tehopistettä.

Loukkaantumiseen johtanut tilanne alla:

» Lähetä palautetta toimitukselle