Dinamon tähdet KHL:n kovapalkkaisimmat − Salavatissa pelaavat suomalaiset palkkakunkut

KHL / Uutinen
Palkkakuningas, Moskovan Dinamon tähtisentteri Vadim Šipatšov toimii myös joukkueensa kapteenina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:ssä siirryttiin kuluvaksi kaudeksi tiukkaan 900 miljoonan ruplan palkkakattoon. Venäläinen urheilulehti Championat avasi jutussaan KHL:n tämän hetken palkkatilannetta.

KHL oli vielä viime vuosina oligarkkiomistajien leikkipuisto, missä rikkaimmat seurat saivat hankittua isoilla rahasummilla tähtipelaajat riveihinsä.

KHL:ssä siirryttiin kaudeksi 2020−21 NHL:n tapaan tiukkaan palkkakattoon, ja se on näkynyt alkaneen kauden peleissä merkittävästi. Joukkueiden väliset tasoerot ovat kärjen osalta pienentyneet merkittävästi, joskin heikosti rakennetut joukkueet pysyvät pahnanpohjimmaisina.

Viime kaudella KHL:ssä oli yli kymmenen 100 miljoonan ruplan (reilun miljoonan euron) pelaajaa. Tällä kaudella 100 miljoonan ruplan rajan rikkoo vain yksi pelaaja ja hän on Dinamo Moskovan tähtisentteri Vadim Šipatšov, joka tienaa 120 miljoonaa ruplaa tästä kaudesta. Tähtihyökkääjä nautti samasta palkasta jo menneellä kaudella.

Šipatšovin ketjukaveri Dmitri Jaskin on listalla toisena 95 miljoonan ruplan vuosiansioilla.

Avtomobilist Jekaterinburgin tšekkivahti Jakub Kovar on listalla kolmantena 90 miljoonan ruplan palkalla. Kovarin kanssa kolmannen sijan jakaa kovapalkkaisin suomalainen eli Salavat Julajev Ufan tähtihyökkääjä Teemu Hartikainen.

Salavatin suomalaismaalivahti Juha Metsola saa tästä kaudesta palkkaa 85 miljoonaa ruplaa.

Suomalaisille ajat Venäjällä ovat nyt huonoja, sillä ruplan kurssi on romahtanut suhteessa euroon. Vielä viime kaudella 70 miljoonalla ruplalla sai miljoona euroa, mutta nyt raja on noussut 90 miljoonaan ruplaan.

Helsingin Jokereiden tilanteeseen ruplan heilahtelu vaikuttaa vain hieman, sillä aina ennen kauden alkua KHL määrittää ruplan kiinteän arvon palkkakattoon suhteessa euroon, joilla Jokerit maksaa pelaajien palkat.

» Lähetä palautetta toimitukselle