Diabetes ei pysäytä, Kaapo Kakko aikoo jäälle pudotuspeleissä

NHL / Uutinen
Kaapo Kakko nähtäneen Rangers-paidassa elokuun pudotuspeleissä.
Kuva © Getty Images
New York Rangersin Kaapo Kakko haluaa viimeistellä tulokaskautensa pudotuspeleillä. Koronaviruksen riskejä diabeetikolle on harkittu tarkasti.

Ykköstyypin diabetesta poteva New York Rangersin Kaapo Kakko aikoo osallistua joukkueensa harjoitusleirille ja tulevin pudotuspelikoitoksiin elokuussa. Turkulaishyökkääjä on pohtinut tilannetta sekä oman lääkärinsä että Rangersin asiantuntijoiden kanssa.

– Haluan pelata ja olen niin nuori, että diabetekseni on ok tällä hetkellä. Pidän vain verensokerin matalalla ja kaikki on hyvin, Kakko perustelee päätöstään NHL:n verkkosivuilla.

Asiantuntijoiden mukaan diabetes ei välttämättä merkittävästi nosta koronavirukseen sairastumisen riskiä etenkään nuorilla diabeetikoilla, mutta sairastumistapauksessa diabetekseen kuuluvat piirteet altistavat tavanomaista vakavammille oireille.

Rangers-päävalmentaja David Quinn kertoo keskustelleensa tilanteesta Kakon kanssa jo keväällä. Osapuolet ovat hänen mukaansa arvioineet riskejä huolellisesti.

– Sanoin hänelle aiemmin, että hänen pitää tarkastella tilannetta myös omasta näkökulmastaan, ei ainoastaan Rangersin kannalta. Kehotin häntä puhumaan omille lääkäreilleen riskin tasosta. Pelaamispäätöksen suhteen pitää olla turvallinen olo.

– Hänellä on edessään hieno tulevaisuus ja hänen terveytensä on tärkein asia tässä. Kaiken meidän tietämyksemme ja hänen keräämänsä informaation pohjalta hän on täällä innokkaana, enkä usko hänellä olevan huolta aiheesta, Quinn toteaa.

NHL:n pudotuspelit alkavat Itäisen konferenssin osalta Torontossa 1. elokuuta, Rangers kohtaa ensimmäisessä vaiheessa Carolina Hurricanesin. Kuka tahansa NHL-pelaaja saa halutessaan jättäytyä pois pudotuspeleistä ilman lääketieteellistä syytäkin.

Kaapo Kakon tavoin diabetesta sairastavista pelaajista Minnesota Wildin Luke Kunin on mukana joukkueensa harjoitusleirillä. Montreal Canadiensin Max Domi pohtii toistaiseksi osallistumistaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle