Coyotesin uusi areenahanke äänestettiin tylysti kumoon – "Olemme hirveän pettyneitä Tempen äänestystulokseen"

NHL / Uutinen
Arizona Coyotesin tulevaisuus on hämärän peitossa.
Kuva © Christian Petersen
Arizona Coyotesin organisaatio sai huonoja uutisia, kun Tempen kaupungin asukkaat äänestivät 2,1 miljardin dollarin areenahankkeen kumoon. Kansanäänestyksessä hallihanketta vastusti noin 57 prosenttia äänestäjistä, ja äänestysprosentti oli noin 32.

NHL-joukkue Arizona Coyotesin tulevaisuus on entistä enemmän hämärän peitossa. 

Coyotes pelasi tällä kaudella paikallisen yliopiston hallissa, sillä sen vuokrasopimus Gila River -areenan kanssa päättyi kesällä 2022. Organisaation toiveena oli rakentaa lähitulevaisuudessa uusi monitoimiareena Tempen kaupunkiin, jossa joukkue pelasi myös kuluneen kauden. 

Coyotes ja sen kannattajat saivat kuitenkin tiistaina erittäin huonoja uutisia, kun Tempen kaupungin asukkaat äänestivät 2,1 miljardin areenahankkeen kumoon. Epävirallisten tulosten perusteella kaupungin asukkaat äänestivät kaikkia kolmea hankkeeseen liittyneitä esityksiä vastaan. Kansanäänestyksessä hallihanketta vastusti noin 57 prosenttia, äänestysprosentin ollessa noin 32.

Coytesin hallihanke olisi pitänyt sisällään 16 000 -paikkaisen monitoimiareenan, jonka yhteyteen olisi rakennettu joukkueen harjoituskeskus, konserttisali, hotelli ja toimistotiloja. 

Äänestystulos tarkoittaa sitä, että Coyotesin päivät Arizonan osavaltiossa voivat olla luetut. NHL ilmoitti jo tiistai-iltana, että liiga ja Coyotesin johtoryhmä tapaavat tulevien viikkojen aikana. NHL-komissaari Gary Bettman julkisti asian tiimoilta tiedotteen, jossa hän ilmaisi pettymyksensä äänestystulosta kohtaan. 

– NHL on erittäin pettynyt Tempen kaupungissa järjestetyn kansanäänestyksen lopputulokseen. Käymme lähitulevaisuudessa läpi Coyotesin johtoryhmän kanssa organisaation mahdolliset muut vaihtoehdot, Bettman kertoi.  

» Lähetä palautetta toimitukselle