Coyotes varasi kiusaamisesta tuomion saaneen Mitchell Millerin − nyt seura luopuu puolustajan pelaajaoikeuksista

NHL / Uutinen
Miller ei kuulu enää Coyotesin organisaatioon.
Kuva © Getty Images

Arizona Coyotes varasi lokakuun alkupuolella järjestetyssä NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisellä varausvuorollaan puolustaja Mitchell Millerin. Nyt Coyotes luopuu neljännellä kierroksella varatun Millerin pelaajaoikeuksista eli varauksesta huolimatta hän ei enää kuulu organisaatioon.

− Tiesimme vuoden 2016 tapauksesta ennen varaustilaisuutta. Emme hyväksy tällaista käytöstä, mutta pidämme tätä opettavaisena tilaisuutena toimia Mitchellin kanssa saadaksemme hänet vastuuseen teoistaan ja tarjoamalla hänelle mahdollisuuden olla kiusaamisen ja rasismin vastaisen toiminnan eturintamassa, seuran presidentti ja toimitusjohtaja Xavier Gutierrez kertoo.

18-vuotias Miller on ollut julkisuudessa siitä lähtien, kun puolustajan neljä vuotta saama tuomio kiusaamisesta sai laajemmin huomiota. Miller kiusasi kehitysvammaista luokkatoveriaan useiden vuosien ajan niin verbaalisesti kuin fyysisestikin. Miller on lyönyt luokkatoveriaan useita kertoja ja kiusannut tätä käyttämällä tämän ihonväriin viittaavia solvauksia.

Neljä vuotta sitten Miller myönsi Ohion nuoriso-oikeudessa kiusanneensa luokkatoveriaan myös niin, että kehitysvammainen luokkatoveri käytti painostuksen alla suussaan Milleriltä saamaansa, pisuaarissa käytettyä makeista. Millerin ja hänen kaverinsa saama tuomio nuoriso-oikeudessa sisälsi 25 tuntia yhdyskuntapalvelua ja oikeuden määräämän anteeksipyyntökirjeen uhrille. 

Tuomiostaan huolimatta Miller ei ole toistaiseksi pyytänyt luokkatoveriltaan henkilökohtaisesti anteeksi. Millerin menneisyys on ollut sekä Coyotesin että NHL:n tiedossa jo ennen varaustilaisuutta. Viime kaudella Miller pelasi juniorisarja USHL:ää Tri-City Stormin paidassa tehden 44 ottelussa tehopisteet 8+25.

» Lähetä palautetta toimitukselle