Corey Crawford lopettaa uransa − kaksinkertainen Stanley Cup -mestari ei lopulta pelannut uudessa seurassaan peliäkään

NHL / Uutinen
Crawford voitti Chicago Blackhawksissa kaksi Stanley Cupia.
Kuva © Getty Images
Corey Crawford kertoi uransa päättymisestä juuri ennen kauden alkua. Hän oli aiemmin ilmoittanut jäävänsä määrittelemättömäksi ajaksi syrjään New Jersey Devilsin toiminnasta.

Corey Crawford, 36, on päättänyt lopettaa pelaajauransa kymmenen NHL:ssä vietetyn kauden jälkeen. Maalivahti voitti urallaan Chicago Blackhawksissa kaksi Stanley Cupia.

Crawford ehti pelata urallaan 488 runkosarjaottelua. Hän edusti koko uransa Blackhawksia, mutta siirtyi täksi kaudeksi New Jersey Devilsiin. Hän ei ehtinyt kuitenkaan edustaa uutta joukkuettaan yhdessäkään ottelussa. Kokenut vahti ilmoitti aiemmin jäävänsä pois joukkueen toiminnasta määrittelemättömän pitkäksi ajaksi.

− Halusin jatkaa uraani. Olen kuitenkin antanut kaikkeni jääkiekolle ja nyt on aika eläköityä. Haluan kiittää Devils-organisaatiota ymmärryksestä päätöstäni kohtaan. Haluan kiittää Blackhawksia siitä, että he antoivat minulle mahdollisuuden elää lapsuuden unelmaani. Olen ylpeä saatuani olla osa kahta Stanley Cupin voittajajoukkuetta Chicagossa. Olen innoissani voidessani aloittaa elämäni seuraavan luvun perheeni kanssa, Crawford kertoi tiedotteessa.

Kanadalainen pelasi urallaan kuusi sellaista kautta NHL:ssä, joina hän voitti yli 30 ottelua. Hän on pelannut ja voittanut kolmanneksi eniten otteluita runkosarjassa Blackhawksin historiassa. Pudotuspelien osalta hän johtaa voitettujen ottelujen tilastoa ja on pudotuspelien määrässä kakkostilalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle