Columbus Blue Jacketsin valmentaja vaihtuu – sopimusta John Tortorellan kanssa ei jatketa

NHL / Uutinen
John Tortorella siirtyy sivuun Columbus Blue Jacketsin päävalmentajan paikalta.
Kuva © Christian Petersen
Columbus Blue Jackets ilmoitti, että päävalmentaja John Tortorellan sopimusta ei jatketa enää tämän kauden jälkeen.

Columbus Blue Jacketsin ja päävalmentaja John Tortorellan yhteinen taival päättyy tähän kauteen. Organisaatio ilmoitti sunnuntaina, ettei se jatka Tortorellan sopimusta juuri päättyneen runkosarjan jälkeen.

− Olemme käyneet "Tortsin" kanssa lukemattomia keskusteluita kauden aikana ja olemme tulleet yhteisymmärryksessä siihen tulokseen, että on oikea aika kummallekin osapuolelle lähteä eri suuntiin. Hän on hieno valmentaja ja saavutukset organisaatiossamme viimeisen kuuden vuoden aikana puhuvat puolestaan, Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen totesi lausunnossa.

− Hänellä on ollut tärkeä rooli seurassa saapumisestaan lähtien ja olemme erittäin kiitollisia hänen omistautumisestaan ja sitoutuneisuudestaan Blue Jacketsille ja koko kaupungille. Hän oli oikea valmentaja juuri oikeaan aikaan ja antoi meille mahdollisuuden vakiinnuttaa tason jolla tulemme jatkamaan tästä edespäinkin, Kekäläinen jatkoi.

− Käytyämme keskustelua joukkueen tulevaisuuden suunnasta olemme Jarmon kanssa yhteisymmärryksessä päättäneet lähteä eri suuntiin. Haluan kiittää Blue Jacketsin organisaatiota mahdollisuudesta valmentaa tätä joukkuetta ja asua hienolla paikkakunnalla. On ollut etuoikeus tehdä töitä pelaajien, valmentajien ja muun kiekkoväen kanssa, joka kuuluu liigan parhaisiin. Haluan myös kiittää Blue Jackets -faneja ja -yhteisöä tuesta, jota olen heiltä saanut, Tortorella totesi julkistamassaan lausunnossa.

Tortorella ehti toimia Blue Jacketsin valmentajana kuuden kauden ajan. Tuona aikana hän saavutti 227 voittoa ja luotsasi joukkueen neljä kertaa pudotuspeleihin. Tällä kaudella Blue Jackets on voittanut Tortorellan alaisuudessa 18 ottelua ja joukkue majailee Keskisen divisioonan viimeisenä. Kaksi kertaa Jack Adams -palkinnon NHL:n parhaana valmentajana pokannut Tortorella voitti Stanley Cupin Tampa Bay Lightningin kanssa vuonna 2004. 

Muokattu 9.5. klo 20.57: Blue Jackets varmisti sunnuntaina, ettei Tortorella jatka joukkueen päävalmentajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle