Columbus Blue Jacketsin Alexandre Texier palaa henkilökohtaisten syiden takia Eurooppaan – siirtyy ZSC Lionsin riveihin

NHL / Uutinen
Alexandre Texier pelasi vastoinkäymisistä huolimatta NHL-uransa tehokkaimman kauden.
Kuva © Getty Images
Alexandre Texier ei pelaa taalajäillä tulevalla kaudella.

Columbus Blue Jacketsin ranskalaishyökkääjä Alexandre Texier, 22, joutuu jättämään tulevan NHL-kauden väliin. Joukkueen GM Jarmo Kekäläinen vahvisti tänään, että ratkaisu on tehty NHL:n mielenterveys- ja päihdeohjelman suositusten mukaan. Ranskalainen haluaa olla lähempänä perhettään ja hän pelaa tulevan kauden Euroopassa. Texierin uusi seura on Sveitsin pääsarjassa pelaava ZSC Lions.

Texier ei ole pelannut NHL:ssä tammikuun 2022 jälkeen. Hänet piti ensin sivussa loukkaantuminen ja sittemmin henkilökohtaiset syyt. Hän edusti kuitenkin Ranskaa kevään MM-turnauksessa.

– Kuluneen vuoden aikana olen kokenut jonkin verran henkilökohtaisia ongelmia, ja minusta tuntuu, että minun kannaltani on parasta olla perheeni lähellä juuri nyt, Texier sanoi Blue Jacketsin tiedotteessa.

Kekäläinen kertoi käyneensä pelaajan kanssa pitkän keskustelun, jossa Texier oli kertonut, ettei pysty jatkamaan uraansa NHL:ssä tällä hetkellä.

– Vaikka olemme pettyneitä, niin Texier ei pelaa tulevalla kaudella, koska hänen mielenterveytensä ja hyvinvointinsa ovat edelleen tärkein prioriteettimme ja tuemme häntä jatkossakin kaikin mahdollisin tavoin, Kekäläinen jatkoi.

Texier on pelannut NHL:n runkosarjassa yhteensä 123 ottelua. Pudotuspelejä hänelle on kertynyt 18. Ranskalainen on ehtinyt pyörähtää myös Suomessa, kun hän pelasi KalPan riveissä kausilla 2017–2019.

Juttua muokattu 25.8 kello 14.35. Lisätty Texierin ensi kauden joukkue ja muokattu otsikkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle