Lähes 500 AHL-ottelua pelannut Robak Sportin takalinjoille - "Lähtökohtaisesti kovin Sportissa koskaan pelannut puolustaja"

LIIGA / Uutinen
Robakilta löytyy myös NHL-kokemusta.
Kuva © Getty Images
Vaasan Sport kiinnitti puolustukseensa urallaan runsaasti kokemusta Pohjois-Amerikan kaukaloista keränneen Colby Robakin.

Colby Robak siirtyy Sportin riveihin loppukauden kattavalla sopimuksella. 28-vuotias puolustaja saapuu Vaasaan näillä näkymin viikonlopun aikana ja tavoitteena on, että hän tekee ensiesiintymisen vaasalaisryhmässä keskiviikon HPK-ottelussa.

Viime kauden raamikas (190 cm/ 88 kg) kanadalaispuolustaja pelasi AHL-joukkue Stockton Heatissa. Hän kokosi 45 ottelussa tehot 3+9. 

Robak on Florida Panthersin toisen kierroksen varaus kesältä 2008. Puolustaja on pelannut urallaan kaikkiaan 47 NHL-ottelua Panthersin sekä Anaheim Ducksin miehistöissä. AHL-otteluita hänellä on vyöllään yhteensä 493 kappaletta.

− Hän on kokenut ammattilainen, joka on pelannut yhteensä yli 500 peliä NHL:ssä ja AHL:ssä. Robak liikkuu isokokoiseksi pelaajaksi erittäin hyvin ja pystyy pelaamaan hyvin roolissa kuin roolissa, ylivoimalla sekä alivoimalla. Lähtökohtaisesti hän on varmasti kovin Sportissa koskaan pelannut puolustaja, joka nostaa puolustuksemme tasoa selkeästi, kuvaili Sportin urheilujohtaja Markus Jämsä.

Puolustajan sopimuksen vaasalaisryhmään mahdollistivat yhteistyökumppanit, joille Jämsä jakoi kiitosta.

− Koko yhteistyökumppaniverkostomme on ollut erittäin sitoutunut kauteen 2018–2019 jo keväästä lähtien. Ilman sitoutuneita yrityskumppaneita emme olisi päässeet näin hyvään alkuun, ja myös nyt kun tarvitsimme lisäapua, kumppanimme astuivat esiin ja mahdollistivat Robakin tulon Vaasan Sportiin.

− Myös kannattajamme Sundom Stå -päädyssä ovat heti kauden alusta luoneet huipputunnelman Kuparisaareen, ja kun Red Army kuuli tästä projektista, he lähtivät myös mukaan omalla kampanjallaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle