Cody Kunyk on jälleen Kärppien pelaaja ensi kaudella

LIIGA / Uutinen
Kunyk on Kärpille tuttu mies.
Kärppien lisäksi SaiPaa ja HPK:ta edustanut Kunyk palaa oululaisseuraan vuoden mittaisella sopimuksella.

Kärpät tiedotti keskiviikkona tehneensä vuoden mittaisen sopimuksen kanadalaisen Cody Kunykin kanssa. Keskushyökkääjä on pelannut aiemmin Liigassa neljällä kaudella, joista sesongilla 2020−21 hän edusti juuri oululaisseuraa.

− Cody on erittäin laadukas pelaaja meidän Liigaan. Edellisellä kärppäkaudellaan hän osoitti olevansa erittäin tuottelias pelaaja, ja on todella hienoa saada hänet takaisin meille! Codyn hankinnan myötä joukkue on nyt valmis ja meidän sentteriosasto on tällä hetkellä todella laadukas – ja sen se menestyminen vaatii, Kärppien urheilujohtaja Harri Aho sanoo.

32-vuotias Kunyk pelasi viime kaudella KHL:ään Barys Nur-Sultanissa ja teki 33 runkosarjaottelussa 14 pistettä. Pudotuspeleissä syntyivät tehot 1+3=4 viidessä ottelussa. Kärpissä kanadalainen iski runkosarjan 53 ottelussa 15+27=42 pistettä ja pudotuspeleissä seitsemän pistettä viidessä ottelussa.

− Suurin muisto siitä kaudesta on, että tyttäreni syntyi Oulussa. Jääkiekon puolella nautin jäähallille tulemisesta ja kamppailusta poikien kanssa. Muistan, että Lasse (Kukkonen) pukeutui jäähyväispelissään viimeistä kertaa kärppäpaitaan – se oli todella siistiä. Muistan myös, että minun piti pelatessani käyttää kypärässä kokopleksiä, kuten tein lapsena. Sitä on vaikea unohtaa, kertaa Kunyk koronaviruksen piinaamaa kautta.

Kaikkiaan keskushyökkääjä on pelannut Liigassa 218 runkosarjaottelua tehoin 51+107=158.

» Lähetä palautetta toimitukselle