Cody Kunyk ja Aleksi Mustonen vahvistavat Kärppien hyökkäystä − "Kun tuli tieto, että on sauma päästä Kärppiin, ja siellä on kiinnostusta, niin aika nopeasti siihen tartuin"

LIIGA / Uutinen
HPK:n kultakypärä Kunyk siirtyy Ouluun.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Cody Kunykin sopimus kattaa ensi kauden ja Aleksi Mustonen on Kärppien pelaaja kevääseen 2022 asti ulottuvalla sopimuksella.

Kärpät tiedotti tiistaina tehneensä sopimukset viime kaudella HPK:ssa pelanneen Cody Kunykin ja Pelicansia sekä Färjestadia edustaneen Aleksi Mustosen kanssa.

Ensi kauden kattavalla sopimuksella Kärpissä pelaava Kunyk, 29, halusi Ouluun voittamisen halusta.

− Olen pelannut nyt muutaman kauden Liigaa, ja tiedän, että Kärpillä on joka vuosi mahdollisuus taistella mestaruudesta. Kun sopimusta tarjottiin, sitä ei tarvinnut miettiä kahdesti. Tiesin, että haluan olla osa tätä organisaatiota. Sanoisin, että olen peliä tekevä hyökkääjä, ja pystyn pelaamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Teen kaikkeni antaakseni joukkueelleni mahdollisuuden voittaa joka ilta.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho toteaa Kunykin osoittaneen olevansa Liigan kärkisenttereitä. Kanadalainen olikin pistepörssin jaetulla kymmenennellä sijalla.

Mustonen, 25, pelasi ennen Ouluun tuloaan 13 ottelua SHL:ssä ja sitä ennen useamman kauden Pelicansissa.

− Kun tuli tieto, että on sauma päästä Kärppiin, ja siellä on kiinnostusta, niin aika nopeasti siihen tartuin. Odotan kyllä, että seura menestyy. Joka vuosi siellä on kova jengi kasassa. Kova halu on voittaa ja menestyä joukkueena. Haluan itsekin onnistua ja ottaa ison roolin joukkueessa sekä päästä maajoukkueeseen ihan vakiopelaajaksi. Kärpät saa minusta kovasti töitä tekevän, luisteluvoimaisen ja voitontahtoisen hyökkääjän, hyökkääjä sanailee tiedotteessa.

− Mustonen on iältään menossa kohti parhaita pelivuosiaan ja omaa kyvyn tehdä tulosta. Hän on myös hyvä erikoistilannepelaaja. Ominaisuuksiltaan Aleksi on erittäin kärppämäinen pelaaja, eli nopea, vahva ja luotettava, kuvailee puolestaan urheilutoimenjohtaja Aho.

Kärpät julkisti myös puolustajien Ville Ottavaisen ja Kasper Puution sopimukset. Ottavaisen sopimus on yhden ja Puution kahden kauden mittainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle