Claude Julienille tehtiin pallolaajennus ja asennettiin stentti − Montrealiin palanneen valmentajan toipumisennuste on hyvä

NHL / Uutinen
Kuva © Getty Images
Montreal Canadiensin päävalmentaja Claude Julien joutui sairaalaan kesken NHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen. Hänelle tehtiin pallolaajennus sepelvaltimoon ja asennettiin stentti.

Claude Julien on päässyt sairaalasta kotiin ja palaa Montrealiin. Hän joutui sairaalaan kärsittyään rintakivuista hänen valmentamansa Canadiensin ensimmäisen kierroksen avausottelun jälkeen. NHL.comin mukaan Julienille tehtiin pallolaajennus sepelvaltimoon.

Valmentajalle asennettiin laajennettuun suoneen stentti, metallinen verkkoputki, joka pitää operoidun suonen toiminnassa. Arvioiden mukaan Julien toipuu ennalleen.

− Hän tunsi yöllä rintakipua. Konsultoimme välittömästi lääkäreitämme ja hänet päätettiin viedä ambulanssilla sairaalaan, kertoi Canadiensin GM Marc Bergevin.

Julien ei palaa joukkueensa penkin taakse ainakaan ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa Philadelphia Flyersia vastaan. Päävalmentajaksi nousee Kirk Muller.

− Muut valmentajat tietävät pelisysteemimme ja ovat olleet mukana suunnittelemassa sitä. Meidän on yhä pelattava ja tehtävä muutkin asiat samalla tavalla kuin tähän asti. Tärkeintä tällä hetkellä on Julienin vointi. Olimme motivoituneita alusta lähtien, mutta tämä antoi sitä meille lisää, sanaili Canadiens-kapteeni Shea Weber.

Flyers johtaa ottelusarjaa voitoin 1−0 ja sarjan toinen osaottelu pelataan Suomen aikaa perjantai-iltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle