Carolina Hurricanes solmi kahden suomalaisen kanssa tulokassopimukset

NHL / Uutinen
Heimosalmi sai NHL-tulokassopimuksen.
Kuva © Tiia Mahkonen
Aleksi Heimosalmi ja Ville Koivunen solmivat NHL-tulokasdiilit, jotka kattavat kolme vuotta.

Puolustaja Aleksi Heimosalmi, 18, ja hyökkääjä Ville Koivunen, 18, solmivat kumpikin Carolina Hurricanesin kanssa kolmivuotisen NHL-tulokassopimuksen.

Heimosalmi on Hurricanesin toisen kierroksen varaus numerolla 44 tämän vuoden varaustilaisuudessa. Hän pelasi viime kaudella Ässien U20-joukkueessa 35 runkosarjaottelua ja teki niissä 21 pistettä.

Kahden ensimmäisen sopimuskauden ajan Heimosalmen sopimuksen arvo on NHL:ssä 750 000 dollaria ja kolmannella kaudella 775 000 dollaria. AHL:ssä kontrahdin arvo on 80 000 dollaria. Sopimukseen sisältyy 277 500 dollarin allekirjoitusbonus.

− Aleksi on erittäin taitava kahden suunnan puolustaja. Odotamme innolla hänen ottavan seuraavat askeleet kehityksessään, Hurricanesin GM Don Waddell totesi tiedotteessa.

Koivusen sopimuksen arvo juoksee samaa polkua Heimosalmen kanssa. Sopimusten arvojen lisäksi hänen allekirjoitusbonuksensa on sama. Koivunen on Heimosalmen tavoin toisen kierroksen varaus kuluneelta kesältä. Hänet varattiin numerolla 51.

− Ville on taitava ja kilpailukykyinen laitahyökkääjä, joka kehittyy joka vuosi. Olemme innoissamme saadessamme seurata hänen kehitystään ammattilaiseksi, Waddell sanoi.

Koivunen pelasi viime kaudella Kärppien U20-joukkueessa 38 runkosarjaottelua ja mätti niissä 49 tehopistettä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle