Canucksin nuori ykkösmaalivahti sai viisivuotisen jatkosopimuksen

NHL / Uutinen
Thatcher Demkoon luotetaan Canucksin organisaatiossa.
Kuva © Getty Images
Thatcher Demko jatkaa hänet varanneessa Vancouver Canucksissa kevääseen 2026 asti ja tienaa viisi miljoonaa dollaria kaudessa.

25-vuotias Thatcher Demko on tällä kaudella vallannut itselleen Vancouver Canucksin ykkösmaalivahdin aseman ja sai luottamuksen osoituksena pitkän jatkosopimuksen.

CapFriendlyn mukaan Demkon sopimuksen vuosiansio on viisi miljoonaa dollaria.

Koko kaudella torjumistaan 25 pelistä yhdysvaltalainen on voittanut 12 torjuntaprosentin ollessa 91,7 ja päästettyjen maalien keskiarvon 2,77. Maaliskuussa Demko on kuitenkin ollut selvästi kovemmassa vireessä: kahdeksan voittoa, torjuntaprosentti 93,7 − vähintään kymmenen ottelua pelanneiden paras suoritus − ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,15. Maaliskuun ensimmäisellä viikolla Demko valittiinkin viikon kakkostähdeksi.

Canucks varasi Demkon vuonna 2014 varaustilaisuuden toisella kierroksella vuorolla 36. Yhdysvaltain kehitysohjelman ja Bostonin yliopiston jälkeen Demko pelasi vielä kaudet 2016−19 AHL:ssä ennen murtautumistaan NHL-kokoonpanoon. Tilille on kertynyt 62 NHL:n runkosarjapeliä ja kolme pudotuspeliottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle