Canucksin koronaluku paisui entisestään, ja lisää tartuntoja odotetaan – usea tartunta todettu huolta herättävän brasilialaisvariantin aiheuttamiksi

NHL / Uutinen
Muun muassa Tyler Myers (vas.) ja Jayce Hawryluk (oik.) asetettiin koronalistalle. Hawrylukille tartunta on jo toinen reilun vuoden aikana.
Kuva © Getty Images

Yhteensä seitsemän uutta Vancouver Canucksin pelaajaa asetettiin NHL:n koronaprotokollalistalle lauantaina. Kyseiset pelaajat ovat Travis Boyd, Thatcher Demko, Jayce Hawryluk, Bo Horvat, Tyler Motte, Tyler Myers ja Brandon Sutter.

Lisäksi ainakin yksi taksiryhmän pelaaja ja kolme valmennusjohdon jäsentä on asetettu protokollalistalle. Yhteensä 14 pelaajaa on tällä hetkellä nimettynä protokollalistalle.

TSN:n Pierre LeBrunin mukaan yhteensä 16 pelaajaa ja kolme valmentajaa ovat joko saaneet tartunnan tai altistuneet virukselle. LeBrunin mukaan määrän odotetaan kasvavan entisestään.

Paikallisen The Province -lehden mukaan usea Canucksin tartunnoista on vahvistettu Brasiliasta lähtöisin olevan P.1-variantin aiheuttamiksi.

Variantin leviäminen herättää huolta, sillä sen on havaittu aiheuttavan vakavamman taudin, tarttuvan alkuperäistä virusta huomattavasti helpommin ja kiertävän aiemmin koronan sairastaneiden saamia vasta-aineita.

Esimerkiksi lauantaina listalle asetetun Hawrylukin tiedettiin sairastaneen korona viime vuoden maaliskuussa ja The Provincen tietojen mukaan hänellä on todettu nyt toista kertaa tartunta reilun vuoden sisään.

Brasilialaisvariantin aiheuttamat tartuntaluvut ovat nousseet rajusti Canucksin kotiprovinssissa Brittiläisessä Kolumbiassa viime viikkojen aikana. 

Esimerkiksi keskiviikkona Vancouverin alueella todettiin 480 P.1-variantin aiheuttamaa tartuntaa, mikä on suurin määrä yksittäisellä alueella koko maailmassa Brasilian ulkopuolella.

Yhteensä neljä Canucksin ottelua on tähän mennessä siirretty tartuntaryppään seurauksena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Kolumni
Pitsiturnaus saa täydet katsomot, mutta nuoret kiekkoilijat odottavat pihalla − hallitus pettää lupauksensa nuorille urheilijoille
9.4.2021 13:02
Suomen hallituksen perjantaina julkaiseman koronapandemian exit-suunnitelman mukaan ensimmäisenä halutaan purkaa lapsia ja nuoria koskevia rajoituksia. Todellisuudessa aivan vihonviimeiseksi jonon perälle on heivattu nuoret urheilijat.
Uutinen
Vancouver Canucks vahvisti koronavariantin iskeneen seuraan – tällä hetkellä tartuntoja jo 25
8.4.2021 6:30
Canucksin joukkue käy parhaillaan läpi koronavirusta synkän kaavan kautta.
Haastattelu
Miro Nalli karautti karanteeniarjesta Ilveksen tehomieheksi − "Ajattelin, että jos saan maalivahdin sivuttaisliikkeeseen, niin samalta puolelta voi aueta tilaa"
6.4.2021 21:57
Ilves palasi koronakaranteenista ottelussa Sportia vastaan eikä antanut isännille sanan sijaa. Tupsukorvien laituri Miro Nalli kertoi, miten pelaaminen tauon jälkeen sujui ja millaista kahden viikon karanteenia oli viettää.

Lue myös