Canadiensin omistaja pyysi anteeksi Logan Mailloux'n varaamisesta aiheutunutta kärsimystä − "Hän haluaa tulla paremmaksi ihmiseksi ja me autamme häntä siinä"

NHL / Uutinen
Canadiens varasi kohupelaajan vastoin tämän tahtoa.
Kuva © Minas Panagiotakis

Montreal Canadiens varasi vuorollaan tämän vuoden varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella Logan Mailloux'n, joka oli erikseen pyytänyt, ettei häntä varattaisi tänä vuonna NHL:ään johtuen häneen kohdistuneista rikossyytteistä

Canadiensin omistaja, toimitusjohtaja ja seurapresidentti Geoff Molson julkaisi varaustilaisuuden jälkimainingeissa kirjeen, jossa pyysi anteeksi Mailloux'n varaamisesta aiheutunutta kärsimystä. Hän sanoi haluavansa kertoa näkemyksensä monia närkästyttäneeseen aiheeseen.

− Montreal Canadiens on paljon enemmän kuin jääkiekkoseura. Loganin teot eivät heijastele meidän arvojamme ja pyydän anteeksi kärsimystä, jonka valintamme aiheutti, Molson kirjoittaa.

Molson toteaa, että Canadiens ei vähättele Mailloux'n tekojen kohteeksi joutuneen naisen kokemuksia ja että Mailloux'n varaamisen ei ole tarkoitus olla epäkunnioittavaa häntä tai hänen perhettään kohtaan.

− Logan on nuori mies, joka teki vakavan rikoksen. Hän on aidosti katuvainen siitä kivusta, jonka hän aiheutti. Hän haluaa tulla paremmaksi ihmiseksi ja me autamme häntä siinä. Tekomme puhuvat kovempaa kuin sanamme, Molson toteaa lopuksi ja kiittää kaikkia, jotka ovat antaneet palautetta seuralle koskien Mailloux'n varaamista.

Molsonin kirjeessä Canadiens lupaa seuraavien kuukausien aikana yhteistyössä paikallisten ammattilaisten kanssa levittää tietoa tärkeästä aiheesta nuorille miehille ja naisille. Seura myös tarkkailee Mailloux'n sitoutumista tavoitteeseensa tulla paremmaksi ihmiseksi.

Mailloux ei myöskään seuran pyynnöstä osallistu tulokasleirille tai varsinaiselle harjoitusleirille, sillä Canadiensin mukaan NHL-paikka pitää ansaita. Seura arvioi Mailloux'n asemaa organisaatiossa vuoden kuluessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle