Canadiens-kapteenin uran jatko vaarassa pitkittyneen jalkavaivan vuoksi, jättisopimuksella merkittävä vaikutus kahdelle seuralle

NHL / Uutinen
Shea Weber on pelannut pitkään monenlaisten vammojen kera.
Kuva © Getty Images
Sitkeä jalkavamma heittää varjon Shea Weberin uran loppusuoran ylle. Tuhti sopimus tuo omat mausteensa sakeaan soppaan.

Kanadalainen Sportsnet uutisoi useisiin lähteisiin vedoten, että Montrealin Canadiensin kapteenin Shea Weberin tuleva kausi, ja jopa uran jatkuminen, ovat vaarassa. Seura ja pelaajan taustajoukot selvittävät tällä hetkellä tarkasti kokeneen puolustajan terveydentilaa ja jatkonäkymiä.

Weber on kärsinyt jo pitkään nilkan seudun ongelmista vasemmassa jalassaan. Kyseinen jalka leikattiin keväällä 2018 ja hän oli nilkkavamman vuoksi sivussa myös keväällä 2020. Tiettävästi vaiva on vaikeuttanut hänen pelaamistaan myös myöhemmin.

Päättyneellä kaudella pian 36 vuotta täyttävä kanadalainen pelasi pudotuspelit finaaleihin saakka läpi peukalovamman kanssa. Sama vaiva piti hänet sivussa kaukalosta jo runkosarjan lopussa. 

Joukkueen kapteenin ja henkisen selkärangan poissaololla olisi tuntuva vaikutus Canadiensille pelillisesti, mutta Weberin tuhti pelaajasopimus voi jättää vielä painavammat jäljet. Weber solmi vuonna 2012 peräti 14 vuoden ja yli sadan miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen aiemman seuransa Nashville Predatorsin kanssa.

Vaikutuksia mahdollisesti myös Predatorsille

Mikäli Weber ei pysty pelaamaan tulevalla kaudella, hänet voidaan asettaa pitkän aikavälin sairastupalaisten listalle, jolloin Canadiensin pelaajabudjetista ja palkkakattorajoitteen alta vapautuisi merkittävä summa pelivaraa muihin sopimuksiin. Weberin sopimuksen kausikohtainen laskennallinen vaikutus joukkueen palkkakattosummaan on lähes kadeksan miljoonaa dollaria.

Lyhyellä aikavälillä merkittävä vaikutus on myös sillä, että useiden spekulaatioiden mukaan Canadiens saattaa jättää kapteeninsa suojaamatta tulevan viikon laajennusraftissa, jossa NHL-tulokas Seattle Kraken saa poimia pelaajia muiden seurojen miehistöistä. Loukkaantuminen ja raskas sopimus käytännössä takaavat sen, ettei Kraken käytä resurssejaan Weberiin.

Mikäli Weber lopettaa uransa, kärsijän rooliin joutuu myös Nashville Predators. Weberille vahvasti etupainoisen mahtisopimuksen antanut seura saisi tässä tapauksessa niskoilleen eräänlaisen lopettamissakon, joka rasittaisi Predatorsin laskennallista palkkakattoa vuosittain lähes viidellä miljoonalla dollarilla aina kevääseen 2026 asti, jolloin Weberin sopimus on kirjattu päättyväksi.

Lopettamissakon tarkoituksena oli estää palkkakaton kiertäminen kokonaisarvoltaan suurilla sopimuksilla, joissa todellinen palkka maksettaisiin etupainoisesti, mutta sopimusta ei olisi tarkoituskaan pelata loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle