Calgary Flamesin luotsi Darryl Sutter palkittiin NHL:n parhaana valmentajana

NHL / Uutinen
Sutterin paluu Flamesiin toi kunniaa jo ensimmäisellä täydellä kaudella.
Kuva © Getty Images
Calgary Flamesin päävalmentaja Darryl Sutter palkittiin Jack Adams -palkinnolla. Palkinto myönnetään valmentajalle, jolla on ollut erittäin suuri rooli joukkueen menestymisessä.

Darryl Sutter saapui Calgary Flamesin organisaatioon kesken kauden 2020–21, jolloin hän siirtyi seuraan Anaheim Ducksista. Päävalmentajana Sutter toimi edellisen kerran kaudella 2016–17 Los Angeles Kingsissä.

Sutter johdatti Flamesin Tyynenmeren divisioonan piikkipaikalle, kun joukkue voitti yhteensä 50 ottelua 82:sta mahdollisesta. Pisteitä joukkue saavutti 111, mikä oli koko NHL:n kuudenneksi paras pistesaldo ja organisaation historiassa pistemäärä yltää kakkossijalle.

Edelliskauteen verrattuna Flames paransi selkeästi pelaamistaan, sillä päästettyjen maalien keskiarvo laski lukemaan 2,77 ollen ennen 3,55. Samalla maaleja syntyi ottelua kohden 2,86, kun kaudella 2020–21 vastaava lukema oli 2,51.

Sutter oli ehdolla Jack Adams -palkinnon saajaksi jo kaudella 2003–04, kun hän johdatti Flamesin ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen pudotuspeleihin. Nyt Sutter on toinen Flamesin päävalmentaja, joka on voittanut palkinnon. Ensimmäisenä kunnian sai Bob Hartley kaudella 2014–15.

Muut finalistit olivat Florida Panthersin Andrew Brunette ja New York Rangersin Gerard Gallant.

» Lähetä palautetta toimitukselle