Cale Makar voitti Norris Trophyn kokeneempien nenän edestä

NHL / Uutinen
Stanley Cupin finaalit ovat vielä kesken, mutta Norris Trophyn Cale Makar jo lunasti itselleen.
Kuva © Getty Images
Puolustajien maalipörssin voittaja on ensimmäinen Colorado Avalanche -pelaaja, joka on voittanut Norris Trophyn.

23-vuotias Cale Makar taistelee Colorado Avalanchen riveissä vielä Stanley Cupin voitosta, mutta parhaalle puolustajalle myönnettävän Norris Trophyn kanadalainen jo sai palkinnoksi upeasta kaudestaan.

Makar voitti puolustajien maalipörssin 28 osumallaan – 30 viime vuoden aikana puolustajista vain Brent Burns, Mike Green, Al MacInnis ja Kevin Hatcher ovat yltäneet vähintään 28 maaliin kaudessa – ja oli pistepörssin toinen Roman Josin jälkeen.

Äänestyksessä Makarin ero Josiin oli vain 25 pistettä ja palkinnon kaksi vuotta sitten voittanut sveitsiläinen saikin enemmän ykkössijaääniä. Kolmas finalisti, Tampa Bay Lightningin Victor Hedman, joka voitti pystin vuonna 2018 ja on sittemmin joka vuosi ollut finaalikolmikossa, jäi kärkikaksikosta yli 600 pisteen päähän.

Makar on ensimmäinen Norris Trophyn voittanut Avalanche-pelaaja. Avalanche varasi Makarin neljäntenä pelaajana vuoden 2017 varaustilaisuudessa. Kanadalainen siirtyi yliopistosarja NCAA:sta NHL:ään kaudeksi 2019–20, Makar on toistaiseksi pelannut NHL-urallaan sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä yli piste per peli -tahdilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle