CHL-kausi on peruttu koronan takia − "Emme voi kontrolloida tätä pandemiaa ja meidän täytyy hyväksyä se"

CHL / Uutinen
Kärpät ja muut Liiga-joukkueet eivät pääse kilvoittelemaan CHL-mestaruudesta tällä kaudella.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
CHL-kausi on peruttu Euroopan koronatilanteen takia. Eurooppalaisten seurajoukkueiden epävirallisesta Euroopan mestaruudesta pyritään kamppailemaan jälleen kaudella 2021−22.

Jääkiekon mestareiden liigan CHL:n hallitus on tiedottanut, että CHL-kausi 2020−21 on peruttu koronapandemian takia. CHL muokkasi aikataulujaan jo ennen peruutusta samalla yksinkertaistaen käytäntöjään. Ylikansallisen turnauksen pelaaminen nykyisessä koronatilanteessa osoittautui kuitenkin liian haastavaksi kokonaisuudeksi.

− Arvioituaan kaikkia näkökulmia, CHL:n hallitus on joutunut peruuttamaan CHL-kauden 2020−21 käytännön haasteiden sekä taloudellisten syiden takia, CHL:n presidentti Peter Zahner kommentoi tilannetta.

Käytännön syiden lisäksi suureksi haasteeksi nostettiin karanteenien toteuttaminen joukkueiden matkustaessa usean Euroopan maiden välillä.

− Osallistuvien joukkueiden terveys ja turvallisuus ovat korkein prioriteettimme, ja nykyisen epidemian takia emme voi taata jokaisen jokaisen joukkueen turvallisuutta. Emme pysty takaamaan joukkueiden turvallisuutta ilman erillistä karanteeniä riippumatta siitä, kuinka onnistuneita otteluvalmistelumme olisivat.

− Emme voi kontrolloida tätä pandemiaa ja meidän täytyy hyväksyä se.

CHL pyritään järjestämään jälleen kaudella 2021−22.

Liigasta turnaukseen olisivat osallistunut Kärpät, Lukko, Tappara sekä Ilves. CHL:n hallitseva mestari on Frölunda HC, joka on voittanut turnauksen neljästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

Koronavirus

Pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa suuresti kiekkosarjoihin Suomessa ja ulkomailla. Tältä sivulta löydät kootusti kaikki koronavirus-uutiset.

Uutinen
Kesäkisat Tampereelle? Jääkiekkoliitto tarjoutumassa naisten MM-kisojen isännäksi
22.4.2021 19:44
Jatkoajan tietojen mukaan Jääkiekkoliitto on ilmaissut IIHF:lle kiinnostuksensa järjestää naisten MM-kisat kesällä Tampereella. Kisat oli alkujaan tarkoitus järjestää Kanadassa, mutta ne peruttiin viime hetkellä koronapandemian takia.
Kolumni
Pitsiturnaus saa täydet katsomot, mutta juniorit odottavat pihalla − hallitus pettää lupauksensa nuorille urheilijoille
9.4.2021 13:02
Suomen hallituksen julkaiseman koronapandemian exit-suunnitelman mukaan ensimmäisenä halutaan purkaa lapsia ja nuoria koskevia rajoituksia. Todellisuudessa aivan vihonviimeiseksi jonon perälle on heivattu nuoret urheilijat.
Uutinen
Vancouver Canucks vahvisti koronavariantin iskeneen seuraan – tällä hetkellä tartuntoja jo 25
8.4.2021 6:30
Canucksin joukkue käy parhaillaan läpi koronavirusta synkän kaavan kautta.

Lue myös