CHL: Tappara romahti tylysti Ruotsin vierailullaan − Aarne Intonen maalivireessä Turussa

CHL / Uutinen
Tapparan molemmat maalivahdit joutuivat torjuntatöihin tiistaina.
Kuva © Samuli Huikuri
Lohkovaihe lähestyy loppuaan, joten yksittäisten otteluiden tulosten merkitys korostui illan CHL-kierroksella. Tappara joutui pinteeseen Skellefteån kanssa avauserässä ja TPS mitteli tiukasti Växjön isäntänä.

Tiistain CHL-kierroksella nähtiin kolmen suomalaisjoukkueen ottelut, kun Tappara oli matkustanut Skellefteån vieraaksi, TPS isännöi Växjötä ja HIFK kohtasi Frölundan. CHL:n neljäs suomalaisryhmä Lukko pelaa oman viidennen kamppailunsa keskiviikkona.

TPS:lle ilta oli voitokas, mutta jatkopaikoista totisimmin taisteleville Tapparalle ja HIFK:lle jäi otteluista nolla pistettä käteen. 

Skellefteå−Tappara 6−1 (4−1, 2−0, 0−0)

Tappara ajautui avauserässä vaikeuksiin, kun ruotsalaisisäntä teki kolme pikamaalia ennen erätaukoa. Joakim Lindström herkutteli osumista kaksi. Ruotsalainen nikkaroi myöhemmin myös hattutempun täyteen. Pieni huolimattomuus näkyi tamperelaisten otteissa.

Isäntäjoukkue laittoi toisessa erässä lisää vettä myllyyn kahdella lisämaalilla. Adam Wilsby ja Lindström laittoivat verkot tötterölle, jonka jälkeen Kari Piiroinen tuli Christian Heljangon tilalle Tapparan maalille.

Päätöserässä ei enää yhtä rangaistusta lukuun ottamatta tilastomerkintöjä nähty, joten ruotsalaiset nappasivat pisteet kirvesrinnoilta vakuuttavan esityksen päätteeksi.

TPS−Växjö 3−1 (1−1, 1−0, 1−0)

Jäähyilyyn sortunut TPS meni ottelussa johtoon Aarne Intosen osumalla, mutta Växjö pääsi vielä ennen erätaukoa tasoihin. Samuli Vainionpään ottama iso rangaistus väritti avasuerän loppua. Eetu Anttila oli turkulaisten maalilla täystyöllistetty vastustajan veräjänvartijaan verrattuna.

Intonen oli maalivireessä myös toisessa erässä, kun hän sivalsi turkulaiset johtoon. Elmeri Eronen järjesteli syötön avausmaalin tavoin myös toiseen Intosen osumaan.

Eetu Liukas viimeisteli TPS:n voittolukemiksi 3−1. Turkulaisilla on vielä yksi ottelu CHL:n lohkovaiheessa jäljellä ja jatkopaikka on livennyt jo heidän käsistään.

HIFK−Frölunda 2−3 (1−0, 0−1, 1−2)

Erikseen raportoidussa ottelussa Helsingissä nähtiin laadukas ottelu, jossa koettiin sekä vauhdin hurmaa että sääntöjen rajamailla tehtyjä taklauksia. HIFK:n avausmaalista vastasi Micke-Max Åsten ja Frölundan tasoihin toi Filip Johansson.

Kolmannessa erässä Jordan Schmaltz vei ylivoimalla kotijoukkueen edelle, mutta Patrik Carlsson nousi esiin ja johdatti ruotsalaiset voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle