Burakovskyn toivoma siirto toteutui vihdoin − kaupattiin Avalancheen

NHL / Uutinen
André Burakovsky ehti pelata viisi kautta Washington Capitalsissa.
Kuva © Getty Images
Siirtoa jo aiemmin toivonut hyökkääjä André Burakovsky kaupattiin Colorado Avalancheen. Vaihdossa Washington Capitals sai farmihyökkääjä Scott Kosmachukin ja vuodelle 2020 toisen sekä kolmannen kierroksen varausvuorot.

Colorado Avalanche hankki hyökkäykseensä vahvistusta. André Burakovsky siirtyi Washington Capitalsista vaihdossa farmihyökkääjä Scott Kosmachukiin ja toisen sekä kolmannen kierroksen varausvuoroihin ensi vuoden varaustilaisuudessa.

24-vuotias ruotsalainen on jäämässä rajoitetuksi vapaaksi agentiksi, kun kaksi vuotta sitten tehty yhteensä kuuden miljoonan dollarin sopimus on päättymässä. Capitalsissa koko NHL-uransa pelannut Burakovsky toivoi Capitals-GM Brian MacLellanin mukaan siirtoa jo aiemmin päästäkseen isompaan rooliin.

− Yritimme häntä kaupata siirtotakarajalla, mutta olisimme tarvinneet pelaajan myös vastineeksi. Varustauduimme pudotuspelitaistoon, niin varausvuoroihin vaihtaminen ei olisi ollut meidän kannaltamme järkevää, MacLellan kommentoi.

− Jos hän ei olisi pyytänyt siirtoa, olisin pitänyt hänet kolmosketjun roolissa vielä ensi kauden.

Burakovsky on Capitalsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2013. 328 runkosarjapelin saldo on 62 maalia ja 145 pistettä. Parhaalla kaudellaan ruotsalainen teki 17 maalia ja keräsi yhteensä 38 tehopistettä.

Capitalsiin siirtynyt Kosmachuk pelasi viime kaudella 54 ottelua AHL:ssä tehoin 12+11. 25-vuotias hyökkääjä on pelannut Winnipeg Jetsissä kahdeksan ottelua kaudella 2015−16.

» Lähetä palautetta toimitukselle