Buffalo Sabres jäädyttää Ryan Millerin pelinumeron – "Pelaaminen Buffalossa oli unelmien täyttymys"

NHL / Uutinen
Numero 30 nousee KeyBank Centerin kattoon.
Kuva © Elsa
Buffalo Sabres kertoi perjantaina jäädyttävänsä Ryan Millerin pelinumeron.

Ryan Millerin numero 30 nousee Buffalo Sabresin kotiareenan KeyBank Centerin kattoon ensi kaudella. Lisäksi maalivahti lisätään osaksi Sabresin Hall of Famea. Jäädytysseremonian päivämäärä ei ole vielä tiedossa. Miller on kahdeksas pelaaja, jonka pelinumeron Sabres jäädyttää. 

– Pelaaminen Buffalon kaltaisessa upeassa NHL-organisaatiossa oli unelmien täyttymys, mutta minulle oli myös tärkeää tuntea kaupungissa oloni kotoisaksi ja päästä yhteisön jäseneksi, Miller toteaa tiedotteessa.

Miller oli alunperin Buffalo Sabresin 138. valinta vuoden 1999 varaustilaisuudessa. Kausina 2002–2014 Sabresia edustanut torjuja on seuran maalivahtitilastojen kärkinimi pelatuissa otteluissa (540), voitoissa (284), sekä torjunnoissa (14 847).

Miller palkittiin NHL:n parhaan maalivahdin palkinnolla vuonna 2010. Samana vuonna hänet valittiin Vancouverin olympialaisissa turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Kauden 2020–2021 päätteeksi Miller kertoi nostavansa hokkarit naulaan. NHL-urallaan hän voitti otteluita enemmän kuin yksikään yhdysvaltalainen maalivahti aikaisemmin – yhteensä 391 kertaa.

Buffalo Sabresin lisäksi Miller edusti St. Lousi Bluesia, Vancouver Canucksia, sekä Anaheim Ducksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle