Bruins löysi itsensä keskeltä kohua − Mitchell Millerille sopimus ja lähtöpassit yhden viikonlopun aikana

NHL / Uutinen
Bruinsin runkopelaajat ottivat myös kantaa Millerin sopimukseen.
Kuva © Getty Images
Koulukiusaaja Mitchell Miller teki sopimuksen Boston Bruinsiin ja sai kenkää myös hyvin nopeasti. Joukkueen tähtipelaajatkin ottivat kantaa Millerin palkkaamiseen.

NHL-seura Boston Bruins kertoi perjantaina 4. marraskuuta tehneensä sopimuksen 20-vuotiaan Yhdysvaltojen junioriliiga USHL:ssä pelanneen Mitchell Millerin kanssa ja sunnuntaina 6. marraskuuta pelaaja päätettiin irtisanoa.

Miller varattiin lokakuussa 2020 Arizona Coyotesiin, mutta seura päätyi luopumaan varauksestaan Millerin henkilökohtaisen historian vuoksi. Pelaaja joutui vuonna 2016 nuorisotuomioistuimeen kiusattuaan henkisesti ja fyysisesti kehitysvammaista luokkakaveriaan vuosien ajan. Miller tuomittiin muun muassa yhdyskuntapalveluun ja kirjalliseen anteeksipyyntöön, mutta kiusatun äidin mukaan Miller suoritti jälkimmäisen tehtävän vasta viime viikolla.

Suomessa viikonloppuna Global Series -otteluissa vieraillut NHL-komissaari Gary Bettman ilmoitti lauantain mediatilaisuudessa, ettei Millerillä ole oikeutta pelata NHL:ssä ja Bruinsin olisi tullut konsultoida NHL:ää ennen sopimuksen tekoa. Myös joukkueen pelaajat olivat hämmentyneitä sopimuksesta, sillä Millerin historia ei vastaa sitä ilmapiiriä, mikä organisaatiossa on luotu.

Bruins kertoi irtisanomisilmoituksen yhteydessä tehneensä tarkkaan taustatyötä Millerin suhteen, mutta uuden tiedon valossa päätyi toteamaan sopimuksen olleen virhe.

» Lähetä palautetta toimitukselle